Ekström vinder også 2. afdeling af WorldRX

Mattias Ekström vandt også 2. afdeling af FIA World Rallycross Championship, da de kørte på Montalegre banen i Portugal.

Svenskeren udbyggede dermed føringen i Verdensmesterskabet, da nummer 2 i mesterskabet Timo Scheider havde en skidt weekend og kun scorede 2 point. Han missede en semifinaleplads med kun 1 placering i kvalifikationsheat 4. Men sådan går det i Rallycross – der er tætte kampe hele vejen igennem.

Sebastien Loeb sluttede finalen på 2. pladsen foran den nye nummer 2 i mesterskabet, Johan Kristoffersson. Dermed var der 3 forskellige bilmodeller i top 3 – Audi foran Peugeot foran Volkswagen.

Petter Solberg førte finalen, men fik en punktering og måtte humpe bilen hjem på 6. og sidstepladsen. Alligevel havde han scoret nok point til at han nu indtager 3. pladsen i mesterskabet.

Andreas Bakkerud udgik i semifinalen, da han stødte sammen med Janis Baumanis i første sving, hvilket resulterede i punkteringer på begge biler.

FIA World RX, Portugal

Næste løb køres om halvanden uge på Hockenheim, hvor der køres sammen med DTM. Der får mesterskabsførende Mattias Ekström dobbeltprogram, da han udover hans Audi S1 også skal køre i hans Audi RS5 DTM.