Jose Maria Lopez går glip af Spa

Jose Maria Lopez går glip af 6 timers løbet på Spa.

Argentineren havde en voldsom afkørsel ved første afdeling på Silverstone, hvor meldinger først gik på at han var sluppet uskadt. Men nu viser det sig at han rent faktisk fik skadet 2 ryghvirvler, hvilket teamet har holdt hemmeligt indtil nu.

Men i dag kunne det ikke holdes hemmeligt længere, da han ikke blev godkendt til at køre af hverken FIA WEC’s læge eller holdets egen læge.

Da uheldet skete, tændte advarselslampen udenpå bilen da også. Det er en sikkerhedsanordning ligesom på Formel 1 biler, at hvis bilen har været udsat for en hvis g-påvirkning. Lopez insisterede på at han ville køre bilen tilbage til pitten, hvilket han så også gjorde, inden at han blev kørt på hospitalet til tjek. Det er så efterfølgende blevet præciseret af FIA WEC’s læger, at det i fremtiden ikke skal være kørerens beslutning, men optil lægen som SKAL komme til bilen, når advarselslampen på bilen er tændt. Så havde det været i dag, ville han højst sandsynligt ikke havde fået lov til at køre tilbage, da onboard billeder også tydeligt viste ham i smerte umiddelbart efter uheldet.

Toyota Gazoo Racing #7
Photo: JJ Media

Dermed skal Mike Conway og Kamui Kobayashi køre 2. afdeling af FIA World Endurance Championship på den Belgiske bane alene. Det er dog heller ikke noget problem, da det ser set gjort før af mange andre hold. Men Lopez’s parkering i sygesengen, betyder at han med stor sandsynlighed ikke kan blive Verdensmester i denne sæson i FIA WEC. Det kræver nemlig at hans 2 holdkammerater heller ikke scorer point denne weekend – og så er nogle af konkurrenterne nok stukket så langt væk i mesterskabet, at det ikke kan nås.

Det er endnu uklart om han er klar til at kunne køre Le Mans, men meldinger fra teamet går på at han fokuserer 100% på at blive klar til løbet, og så må vi se det til den tid.

Toyota Gazoo Racing har i forvejen lidt ekstra at se til denne weekend, da de indsætter en 3. bil som opvarmning til Le Mans. Bil nummer 8 køres som vanligt af Sebastien Buemi, Anthony Davidson og Kazuki Nakajima, mens 9’eren køres af Stephane Sarrazin, Nicolas Lapierre og Yuji Kunimoto.

Relaterede nyheder