Porsche starter forrest på Spa

Porsche #1 starter på Pole Position, når de røde lamper går ud i morgen til 6 timers løbet på Spa Francorchamps.

Det lykkedes dem at snuppe første startplads på grund af et bedre gennemsnit mellem de to kørere, da det rent faktisk var Toyota Gazoo Racing #9 med Stephane Sarrazin som kørte den allerhurtigste omgang.

Det er dog Toyota #7 som starter 2’er, foran nummer 9, mens Toyota #8 starter 4’er og Porsche #2 starter som nummer fem.

Den hurtigste LMP1 tid 2017 er en forbedring med over 2 sekunder i forhold til 2016 – og det til trods for mere restriktiv aerodynamik på bilerne i år.

Kamui Kobayashi i Toyota #7 fik sig lidt af en overraskelse da ByKolles #4 køreren Dominik Kraihamer spandt lige foran ham, på vej ud af Bus Stop chikanen, men de to biler undgik at ramme hinanden med få centimeter.

Porsche #1
Photo: JJ Media

LMP2 får G-Drive Racing #26 på Pole Position, efterfulgt af begge Alpine Signatech Matmut biler – #36 efterfulgt af #35. Vaillante Rebellion #13 med David Heinemeier Hansson sluttede på 5. pladsen.

Vitaly Petrov sendte hans CEFC Manor TRS Racing #25 i dækmuren på hans første omgang, hvilket resulterede i et knækket baghjulsophæng og en meget irriteret Russer. Det gav rødt flag på banen med det samme, så de kunne få bilen kranet væk fra banen.

G-Drive Racing #26
Photo: JJ Media

Kvalifikationen virkede til tider mere som en tur i bingohallen, da løbsleder Eduardo Freitas havde travlt med at læse numre op, med hvem der havde fået straffe. Næsten ingen GTE biler fik lov til at beholde alle deres omgange, og i sær sving 4, 7 og 17 var hvor folk ikke kunne holde hjulene på banen. Det gik dog meget bedre hos LMP bilerne.

Davide Rigon var med til at sikre AF Corse #71 Pole Position i GTE Pro, da han var den eneste kører der kom under 2:15. Ford Chip Ganassi Team UK #66 var en anelse hurtigere på gennemsnittet end søsterbilen #67, som starter 2’er og 3’er. Porsche blev 5’er og 6’er med #91 foran #92, mens Aston Martin Racing lukkede feltet med 7. og 8. hurtigste tider. Deres gennemsnitstider var over 2 sekunder langsommere end Ferrari Pole tiden, så der skal vist ske mirakler, hvis AMR skal drømme om podiepladser i morgen. Vejrudsigten siger dog at vejret skal ændre sig til i morgen, hvor det skal blive solskin og 7-8 grader varmere end i dag. Så det er nok det som de kan sætte deres lid til.

AF Corse #71
Photo: JJ Media

Pedro Lamy sikrede AMR #98 Pole Position i GTE Am på allersidste omgang. 2 gange fik han annulleret hans egen omgangstid på grund af at han havde hjulene ude over banens begrænsninger. Paul Dalla Lana kørte i første omgang en bedre “lovlig” tid end Lamy, og så var der ikke andet for end at Lamy måtte i bilen igen, hvor han så kørte hurtigste tid af alle i GTE Am klassen, og derved sikrede Pole Position. Dempsey-Proton Racing #77 er næsthurtigst, mens Spirit of Race #86 var 3. hurtigst.

Aston Martin Racing #98
Photo: JJ Media

Løbet starter i morgen klokken 14.30

Relaterede nyheder