Brendon Hartley: Vi har forbedret alle områder

Racing24-7.net havde en snak med Brendon Hartley i går, hvor han forklarede omkring den nye Porsche 919 Hybrid for denne sæson, og løbet senere i dag.

På spørgsmålet omkring hvad der har gjort bilen hurtigere i år, selvom det er samme chassis som sidste år, svarede han:

“Det er en kombination af ting. Åbenlyst, chassiset er kun 1 del af bilen. Vi har forbedret på alle områder. De tekniske regler i år har fjernet noget aerodynamik fra bilerne, de har fjernet downforce, ved at hæve front splitteren og gjort diffusoren en kortere og sænket den. Så i teorien har de sløvet omgangstiderne med meget, ved at fjerne downforcen. Men ingeniørerne har gjort en kæmpe arbejde for at få noget downforce tilbage, på en effekt måde. Så er der motor. Vi har forbedret brændselsmotoren, effektiviteten på den elektriske drivlinie, hjulophængere – altså, der er ikke noget området som vi ikke har forbedret, så det er en masse små ting i alle områder. Det er ikke en specifik ting, men mange små ting.”

Et andet området som de har arbejdet på, er hvordan at hybridsystemet leverer energien.

“Brugervenligheden i systemet er en ting, men brændselsmotoren er blevet forbedret, den elektriske motor er blevet forbedret, batterierne – faktisk alle områder, og ikke kun et. Det sværeste var aero, fordi at de ændrede reglerne. Men drengene har arbejdet hårdt på at genvinde det tabte, så det er derfor at vi ser bilen køre hurtigere og hurtigere.”

“Jeg ville gerne sige at forbedringen udelukkende er på grund af kørerne, men…” og brød ud i et stort grin.

Brendon Hartley
Photo: JJ Media

På spørgsmålet omkring hans forhåbninger, kunne han ikke frasige sig at 5. position var langt fra hvad de havde håbet på.

“Tjae, jeg havde håbet på kvalifikationen, men vi havde nogle problemer på vores bil, så vi ikke kunne få alt energi ud af batteriet, på grund af nogle småting som skete i kvalifikationen. Første omgang var faktisk meget god –  vi var den hurtigste bil henover linien, men omgangstiden blev annulleret (på grund af det røde flag, red). Og så startede problemerne ellers derfra, og det var bare skruen uden ende. Vi kunne slet ikke kæmpe for Pole Position, men vores løbsfart har været god hele weekenden. Vi skal bare finde en vej til at komme forrest, vi ved at vi har farten. Det er et langt løb, men det er lidt frustrerende med kvalen, men vores bil nummer 1 ramte den perfekt.”

“Jeg tror at det bliver endnu et tæt ræs (i dag).”

Porsche starter 1’er og 5’er, med 3 Toyota’er i mellem dem, med løbsstart klokken 14.30.

Relaterede nyheder