Toyota tager dobbeltsejr, men ikke uden kamp

Toyota Gazoo Racing vandt 6 timers løbet på Spa Francorchamps.

Ligesom på Silverstone blev det bil nummer 8 med Anthony Davidson, Kazuki Nakajima og Sebastien Buemi bag rattet som tog sejren. På andenpladsen kom holdkammeraterne Mike Conway og Kamui Kobayashi i nummer 7. Det var dog #7 som først tog føringen og var den hurtigste Toyota gennem hele ugen. Men i forbindelse med en Full Course Yellow periode, tabte de føringen på pitstrategien, hvor 8’eren var mere heldige at komme ind på det rigtige tidspunkt.

Porsche #2 sluttede på 3. pladsen, efter at have presset Toyota’erne gennem løbet. De sluttede blot 35 sekunder efter den vindende bil, og pustede dem flere gange i nakken. Det var dog nummer 1 som førte løbet fra Pole Position, de første 9 omgange, men herefter var det stort set udelukkende et Toyota show. Toyota’s #9 bil kørte med low-downforce opsætningen, og selvom dens hurtigste omgang i løbet var ligeså hurtig som 8’eren, kunne de dog ikke holde gennemsnitsfarten oppe, og især Yuji Kunimoto var over 2 sekunder langsommere end holdkammeraterne Nicolas Lapierre og Stephane Sarrazin. Så han skal for alvor finde noget fart, hvis de skal gøre sig gældende ved 24 timers løbet i Frankrig om 1 måned. De tabte over 2 omgange til den vindende bil, og selvom Le Mans banen er ca dobbelt så lang som Spa Francorchamps, så vil det altså stadig svare til 4 omgange på de 24 timer – vel og mærke uden nogen former for problemer.

Toyota Gazoo Racing #8
Photo: JJ Media

ByKolles Racing Team #4 havde en problemfri lørdag, og kørte for første gang i år fra LMP2 bilerne, og havde næsten 2 omganges forspring på den første LMP2 bil. Omgangstiderne manglede dog stadig 7,5 sekunder til de hurtigste LMP1 biler – men bare at gennemføre et løb uden problemer, må virker som en sejr for det lille team.

LMP2 feltet leverede igen tæt ræs gennem de 6 timer. G-Drive Racing #26 startede fra Pole Position og sluttede også løbet på toppen. Men undervejs i løbet var Vaillante Rebellion #31 også i føring. De kunne dog ikke helt følge Roman Rusinov, Pierre Thiriet og Alex Lynn, som kørte den orange ORECA 07 Gibson racer til sejr. Vinderne fra Silverstone, Jackie Chan DC Racing #38 tog 3. pladsen foran Vaillante Rebellion #13 med David Heinemeier Hansson, som gennem hele løbet bøvlede med en gearkasse komponent, som alle LMP2 holdene verden rundt har døjet med. Holdene bliver ved med at efterlyse en løsning, da det er samme komponent som går i stykker igen og igen – faktisk havde Tockwith Motorsports #34 en sådan fejl få minutter inde i løbet, hvilket satte dem ud af kamp med det samme. De var dog ikke for alvor med i kampen i LMP2 alligevel, da selv ikke den tidligere Formel 1 kører Karun Chandhok kunne hamle op med omgangstiderne hos konkurrenter i LMP2 klassen.

G-Drive Racing #26
Photo: JJ Media

GTE Pro klassen så dominans fra AF Corse med deres to Ferrari F488 GTE racere. #71 startede fra Pole Position i klassen, og det var faktisk kun da de to Ferrari’er valgte at gå i infight, og faktisk køre hinanden af banen, at Ford kunne snuse til føringen i 11 omgange. Herefter sad Ferrari på løbet igen, og 71’eren med Sam Bird og Davide Rigon endte med at vinde foran 51’eren. Ford Chip Ganassi Team UK #66 sluttede et halvt minut bag 51’eren på 3. pladsen, foran den anden Ford #67. Porsche havde slet ikke farten, og endte med at slutte 2 omgange bagude, med #91 foran #92 med Michael Christensen. Det så dog endnu værre ud for Aston Martin Racing, som kørte henholdsvis 1 og 1,8 sekunder langsommere end Ferrari’ernes hurtigste omgangstider. Marco Sørensen sagde allerede inden løbet til Racing24-7.net at det ville blive et svært løb, men at de håbede at det varmere vejr ville bringe dem lidt tættere på de forreste. Men altså ikke tæt nok. At slutte 3 omgange bag vinderne er et meget skuffende resultat for de forsvarende Verdensmestre.

AF Corse #71
Photo: JJ Media

De manglende resultater for AMR i GTE Pro, var der dog ikke spor af i GTE Am, hvor #98, kørt af Paul Dalla Lana, Mathias Lauda og Pedro Lamy vandt med et halvt minut ned til Dempsey-Proton Racing Porsche #77, Clearwater Racing Ferrari #61 og Spirit of Race Ferrari #54. Det var dog Matteo Cairoli i #77 som satte løbets klassens hurtigste omgang i klassen. Gulf Racing UK #86 kom ikke i mål, da de ca midtvejs i løbet måtte udgå på stedet, da bilens baghjul låste midt i Bus Stop Chikanen, og bilen derefter ikke var til at flytte ud af stedet.

Aston Martin Racing #98 & Clearwater Racing #61.
Photo: JJ Media

Toyota Gazoo Racing #8 fører LMP1 mesterskabet foran Porsche #2 og Porsche #1. Jackie Chan DC Racing #38 fører LMP2 foran G-Drive Racing #26 og Vaillante Rebellion #31. David Heinemeier Hansson ligger aktuelt 7’er i LMP2 mesterskabet.

GTE Pro føres af Ford Chip Ganassi Team UK #67 efterfulgt af AF Corse #51 og Porsche #91. Marco Sørensen og Nicki Thiim indtager 6. pladsen mens Michael Christensen i øjeblikket kun er 12’er, efter at teamet udgik ved åbningsløbet på Silverstone, og derved mistede mange point til konkurrenterne.

I GTE Am ligger AMR #98 i føring foran Clearwater Racing #61 og Dempsey-Proton Racing #77.

Nu er alle holdene så gået i gang med at forberede sig til testdagen på Le Mans den 4. Juni.

Relaterede nyheder