MS Amlin Andretti går efter at komme tilbage i pointene i Monaco

Efter en skuffende weekend i Mexico City, planlægger MS Amlin Andretti teamet komme stærkt tilbage i Monacos gader. De elektriske biler vil igen køre på den alternative version af den ikoniske Grand Prix bane.

Formel E kørerne starter på den samme berømte start/mål langside som Formel 1, inden at de kører til skarpt til højre imod havnen, hvor de skal igennem en ny hårnål inden at de er tilbage på den kendte banekonfiguration, inklusiv de kendte Tabac og Swimming Pool sving.

“Sving 1 er svært, især på første omgang af løbet, hvor du skal komme igennem uden skader. Jeg føler at hvis man kan kvalificere sig lidt bedre, så gør det livet meget nemmere. Dette er motorløb, og det er ikke let i sådan et hårdt felt. Vi ved at hvis vi fortsætter med at arbejde som hidtil, så får vi succes, ” pointerede team medejer Roger Griffiths.

António Félix da Costa sluttede 9’er i det første Monaco ePrix i 2015 Photo: Zak Mauger/LAT/Formula E

Hvad angår kørerne, så kørte António Félix da Costa en 9. plads hjem ved Monaco ePrix i 2015, mens holdkammerat Robin Frijns får debut på Formel E versionen af Monaco banen. “Jeg har kørt World Series og GP2 på banen så den er ikke ny for mig. Vi har ikke været heldige de seneste løb, så vi prøver at få vendt heldet i denne weekend i Monaco,” sagde Frijns.

Félix da Costa har gode minder fra Monaco, hvor han var på podiet i GP3. “Monaco er et af de fedeste steder i verden at køre løb. Der er så meget historie og minder, og så mange store navne har vundet der. At komme på podiet er meget specielt, så det vil jeg rigtig gerne igen i Formel E. Det er en meget tekniske bane, og meget svært at overhale, så kvalifikationen bliver meget vigtig,” sagde den portugisiske kører.

Den første fri træning starter klokken 8.00 lørdag morgen den 13. maj.

 

Original artikel oversat af Jens Jensen

Relaterede nyheder