Tre på stribe til Ekström

Det blev til tre på stribe for Mattias Ekström, da 3. afdeling af FIA World Rallycross Championship blev kørt på Hockenheim.

På andenpladsen kom Johan Kristoffersson, efterfulgt af Timmy Hansen.

Mens lørdagens 4 kvalifikationsheat blev kørt på tør bane, var det helt andre forhold til søndagen. Finregn gjorde banen utrolig fedtet, og det kostede Kevin Hansen en afkørsel i opvarmningskørslen INDEN semifinale 2. Mekanikerne var dog hurtige til at lappe bilen sammen, men da han så stødte sammen med Reinis Nitiss i semifinalen, kom han alligevel ikke med i finalen.

Generelt var det meget svære forhold, da startgridden var placeret på den asfalt som bliver brugt til dragrace. Det betød at det var en helt anden slags asfalt end den normale, og det blandet op med masser af gummi, gjorde det faktisk helt pinligt at se de omkring 600hk stærke 4hjulstrukkende biler prøve at sætte i gang. Deres normale raketstarter var der ikke skyggen af, men i stedet masser af hjulspin og mere tilfældigheder omkring hvem der kom bedst afsted. Det var efter vores mening ikke i orden for et officielt Verdensmesterskab, at skulle afvikles under sådanne forhold. Men så snart at bilerne var væk fra den specielle asfalt, kørte de ligeså hårdt og tæt som altid.

WorldRX Hockenheim 2017 final
Photo: JJ Media

Timo Scheider og Ken Block havde et sammenstød i semifinale 2, hvilket forhindrede begge i at komme i finalen.

Ekström ligger derfor suverænt i front af mesterskabet, med landsmanden Johan Kristoffersson på 2. pladsen og Nordmanden Petter Solberg som 3’er.

Team Peugeot-Hansen (T. Hansen og Loeb) fører teammesterskabet med 1 point foran PSRX Volkswagen Sweden (Kristoffersson og Solberg), og med EKS (Ekström og Heikkinen) på 3. pladsen. Heikkinen har været skuffende i år, og han skal til at blande sig langt længere fremme i feltet, hvis EKS skal forsvare teammesterskabet i denne sæson.

Holdene har ikke meget tid til at få bilerne klar, da de allerede skal køre igen i denne weekend i Belgiske Mettet. Ekström vandt også dette event sidste år, og hvis han kan gøre det 4 i træk i sæsonen, bliver det ny rekord i WorldRX for sejre på stribe.

Relaterede nyheder