MS Amlin Andretti går lige nøjagtigt glip af point

På de ikoniske gader i Monte-Carlo, lykkedes det ikke MS Amlin Andretti teamet at opnå deres mål med at komme tilbage i pointene, med António Félix da Costa som 11’er Robin Frijns 12’er.

“Monaco var desværre endnu et løb hvor teamet viste godt potentiale, men til slut alligevel ikke opnåede det resultat som vi ønskede. Vi er skuffede over at slutte udenfor pointene, men det var positivt at vi kørte i top 10 gennem en stor del af løbet,” forklarede med-team ejer Roger Griffiths, og skjulte derfor ikke noget.

Efter at have problemer med at få vejgreb, startede António Félix da Costa løbet fra 17. position. I løbet af de første få omgange af det kaotiske og hurtige løb, lykkedes det den portugisiske kører at komme ind i top 10. I anden halvdel af løbet kom Félix da Costa op på 9. pladsen, men fik en drive through straf for en farlig manøvre i forbindelse med hans pitstop, som sendte den 25 årige ned på 11. pladsen.

“Jeg var ikke tilfreds med kvalifikationen det sendte og bagud til løbet. Alligevel havde vi god fart og et godt løb, og kontrollerede energiforbruget godt, og sluttede i første omgang nier. Åbenlyst er det meget svært at overhale her, så jeg synes at det er noget positivt at tage med hjem. 11.pladsen er ikke der hvor jeg gerne vil være.  Jeg vil være længere oppe. Som team ved vi det, så vi vil arbejde hårdt for at forbedre os,” forklarede han

António Félix da Costa mistede 9. pladsen efter en straf efter løb, som sendte ham lige udenfor poitnene Photo: Annika Goecke

Robin Frijns startede fra 13. position, hvor han havde vundet en gratis position efter at Loïc Duval (Faraday Future Dragon Racing) havde fået en straf. Han kæmpede sig op til 8. pladsen inden pitstoppet. Her kæmpede hollænderen med Esteban Gutiérrez (Techeetah) om 8. position. Det resulterede i at han brugte mere energi end planlagt, hvilket betød at han løb tør for strøm kort før målstregen og derved røg ud af top ti og faldt ned på 12. pladsen.

“Alt så godt ud med den første bil. Jeg tror at de andre biler planlage at stoppe en omgang senere end os, men da Safety Car kom på banen, kørte alle i pit på samme tid. Efter det gjaldt det bare om overlevelse. Jeg havde Gutiérrez bag mig, og jeg kunne ikke følge med bilen foran mig, og jeg kunne ikke opnå det energiforbrug som vi havde planlagt. Så i de sidste få omgange forsvandt men regenerering af strøm fra mine bremser, og jeg havde ikke nok strøm. Det var lidt af en overraskelse, men sådan går det nogle gange,” opsummerede Frijns.

Med Formel E paddock på vej til Paris til løbet næste weekend, vil MS Amlin Andretti gøre alt for at sluttede i pointene i den franske hovedstad, hvilket sætter alle under lidt tidsmæssigt pres med løb 2 weekender i træk.

 

Original artikel oversat af Jens Jensen

Relaterede nyheder