Johan Kristoffersson vinder højdramatisk søndag i Mettet

Johan Kristoffersson vandt en højdramatisk finale i Belgiske Mettet ved 4. afdeling af FIA World Rallycross Championship.

Kevin Hansens søndag var tidligt slut, da han havde et meget dramatisk rul i Kvalifikationsheat 3, hvor han tabte bagenden på bilen, hvorefter at den ramte en dækbarriere og sendte bilen ud på 2 komplette rul, inden at den endte på alle 4 hjul igen. Bilen var dog så skadet, at han ikke kunne fortsætte dagen, selvom han var blandt de hurtigste denne weekend.

Mattias Ekström fik en punktering i Q4 efter et sammenstød med Sebastien Loeb, hvilket gjorde at han blot sluttede 8’er i kvalifikationen, og derved en dårlig startplacering i semifinalen.

Sebastien Loeb ramte dækbarrieren hårdt i sving 1 i semifinalen på første omgang, han fortsatte herefter, og det endte med at hans motor overophedede og gav op på 5. omgang.

Mattias Ekström, Petter Solberg og Ken Block kørte 3 mand bred gennem de første sving, og det lykkedes Block at komme ud i front. Senere i heatet udgik Block dog efter en afkørsel.

Niclas Grönholm hamrede igennem en af dækafmærkningerne i svingene i semifinale 2, og det kostede ham en placering i finalen.

Timmy Hansen, Johan Kristoffersson og Kevin Eriksson kørte sig i finalen via semifinale 1, mens Andreas Bakkerud, Mattias Ekström og Petter Solberg kvalificerede sig fra semifinale 2.

Johan Kristoffersson PSRX Volkswagen Sweden
Photo: JJ Media

Andreas Bakkerud var køreren med den bedste reaktionsevne i finalen, men Solberg var første mand nede i sving 1. Der var dog drama på 3. omgang, hvor Solberg og Timmy Hansen stødte sammen. Solberg kom ud på lidt af en de-tour, og da han kommer tilbage på banen, banker han ind i siden på Andreas Bakkerud, så Solbergs landsmand må udgå. Der blev kastet lidt håndtegn imellem de 2, efter at Bakkerud var kommet ud af bilen…

På finalens allersidste omgang fik Timmy Hansen en punktering, og selvom han var førende, skulle han stadig gennemføre joker-lap. Det betød at Johan Kristoffersson kunne smutte forbi med lidt under 1 sekund, mens Timmy Hansen redede den hjem på 2. pladsen, blot 0,011 sekund foran Petter Solberg.

En mega spændende søndag i Mettet i forhold til sæsonens første afdelinger, som ikke har haft nær så meget dramatik som søndagen kunne levere.

Mattias Ekström fører fortsat VM stillingen, men nu med blot 3 point ned til Johan Kristoffersson. Petter Solberg er 3’er, mens Timmy Hansen er smuttet forbi Sebastien Loeb i kampen om 4. pladsen.

Næste gang at de vilde FIA World Rallycross Championship kørere er tilbage på banen er om 14 dage, hvor serien besøger den klassiske Lydden Hill for sidste gang, inden at der fremover skal køres på Silverstone.

Relaterede nyheder