Panasonic Jaguar Racing valgte aggressiv tilgang til Monaco ePrix

Ræsende rundt i Fyrstedømmet ved Middelhavet, fik Mitch Evans og Adam Carroll begge biler igennem et actionfyldt løb, og sluttede henholdsvis 10’er og 14’er.

Det var den anden top-10 slutplacering i træk i blot det 5. løb for Panasonic Jaguar Racing i deres tilbagevenden til internationalt ræs. Efter at være startet P15 og P18, fulgte både Evans og Carroll en aggressiv strategi, for at få mest muligt ud af hvad de forventede ville være en højspændt første halvdel af løbet på den udfordrende bybane.

Henimod midtvejspunktet i løbet, valgte teamet at tage en modig stategi beslutning. Da der havde været en kollision på banen, valgte det Britiske team at kalde begge kørere i pit til det obligatoriske pitstop.

Da Safety Car så først blev kaldt på banen efter at Jaguar duoen allerede var i pitlane, betød det at New Zealand’s Mitch Evens kom tilbage på banen direkte bag Safety Car’en, en omgang tilbage i forhold til de kørere som pittede en omgang senere. Han blev efterfølgende vinket forbi den, men blev nød til at bruge værdifuld energi for at nå op til bagenden af feltet igen, hvilket fik indflydelse på hans evne på at presse på i slutningen af løbet.

Panasonic Jaguar Racing prøve at gamle med en aggressiv strategi, men det virkede ikke helt som planlagt Photo: Panasonic Jaguar Racing

Den 22 årige krydsede målstregen i 10. position, og scorede et point. “Vi vandt nogle placeringer i løbet og kom herfra med point for andet løb i træk – vi laver store fremskidt,” forklarede Evans.

Holdkammerat Carroll samlede vigtige data, og slutter 14’er. “At køre på en så teknisk bane som denne, mens vi skulle kontrollerede vores energi og omgangstider, er en udfordring i sig selv. Heldet gik ikke vores vej med Safety Car i dag, men vi fokuserede på vores ræs og fik bilen med hjem,” opsummerede den 34 årige.

“At få vores europæiske debut og så score point i vores første Monaco ePrix er specielt. Det var endnu en lærerig mulighed for at få justeret vores tilgang til løbsstrategi i alt fra 1 omgangs hastighed til energistyring over løbet,” sagde teamchef James Barclay.

“Vi kom til løbet med en aggressiv strategi og planen om at tage et tidligt pitstop, hvis der var et uheld, det var hvad der skete. Uheldigvis kom Safety Car lidt før på banen end vi kunne have ønsket, og vores gamble gav og ikke helt det vi havde håbet på. Men som et nyt team er vi stadig i vores læringsår, og jeg synes at det er vigtig at prøve ting som dette når vi kan.”

Jaguar rejser til Paris denne weekend som 9’er i teammesterskabet.

 

Original artikel oversat af Jens Jensen

Relaterede nyheder