Svær dag på kontoret for NextEV NIO

De kendte gader i Monaco var hjemsted for den 5. afdeling af 2016/17 FIA Formel E sæsonen. NextEV NIO teamet hentede 12 mesterskabspoint, da Nelson Piquet Jr sluttede 4’er, mens holdkammerat Oliver Turvey sluttede 13’er i Monaco ePrix.

I en hårdt kæmpet Super Pole session, satte Nelson Piquet Jr den 3. hurtigste omgang og kunne dermed starte fra 2. startrække til det 51 omgangs lange Monaco ePrix. Han holdt treeren i starten af løbet, og brasilianeren holdt positionen ind til pitstoppet. Han pittede lidt tidligere end planlagt på 22. omgang, på grund af en Safety Car, og kom ud i 4. position.

Et ret kedeligt anden halvdel af løbet så den 31. årige snuppe det ternede flag som 4’er, og hentede 12 point – NextEV NIO’s bedste resultat i sæsonen indtil videre. “I løbet fik vi nogle gode point på kontoen, hvilket er meget positivt, men jeg tror ikke at vi kunne have gjorde det bedre,” forklarede Piquet Jr. “Det var et af mine hårdeste løb – jeg måtte kigge i spejlene hele tiden. Vi havde farten i kvalifikationen og bilen føltes godt hele tiden. Vi skal bare fortsætte med at arbejde på vores løbsfart.”

Nelson Piquet Jr. var på vej mod et podie, indtil han havde et sammenstød med Jean-Éric Vergne (Techeetah) hvilket sendte ham ned på fjerdepladsen. Photo: Annika Goecke

Oliver Turvey havde en besværlig kvalifikation, hvor grebet på banen havde ændret sig siden den sidste fri træning. Briten endte med at tabe bagenden i sving 2 på hans kvalifikationsomgang, hvilket beskadigede hans hjulophæng. Med 4 hurtigste tid i hans gruppe, startede Turvey 16. startposition. Fra hans start på 8. række, kunne den 30 årige vinde to placeringer på første omgang.

Da vi kom til 11. omgang, var Turvey kommet op på 12. pladsen, efter begge DS Virgin Racing biler var kørt i pit med skader. Efter at have pittet på omgang 22, var NextEV NIO køreren kommet op på 11. pladsen og var indenfor rækkevidde af pointene. Uheldigvis, på grund af det lidt tidligere end planlagte pitstop, måtte Turvey arbejde hårdt for at spare på energien for at kunne fuldføre løbet, og det endte med at blive til en 13. plads.

“Vi prøvede at snuppe så mange positioner i løbet som vi kunne. Jeg følte at vi kunne have scoret point, men, uheldigvis, var vi ved at løbe tør for energi i de sidste omgang, og det var skuffende at slutte lige udenfor pointene,” sagde Turvey.

Mesterskabet skifter med det samme fokus mod Paris ePrix, som køres den kommende lørdag på gaderne i den franske hovedstad.

 

Original artikel oversat af Jens Jensen.

Relaterede nyheder