Mahindra Racing tilbage i toppen med point til begge kørere

Efter 51 omgange i fyrstedømmet i Monaco, kunne Nick Heidfeld fejre sin 3. podieplads mens holdkammerat Felix Rosenqvist sikrede sjettepladsen. Dette resultat var det bedste som teamet har kørt hjem i mesterskabets 3 årige periode.

Nick Heidfeld startede som 8’er lige bag holdkammerat Rosenqvist og med det, der er ved at være en gentagende præstation, overhalede 3 biler under nedbremsning til sving 1. En kamp mellem Nelson Piquet Jr. (NextEV NIO) og Jean-Éric Vergne (Teechetah) på løbets 22. omgang, sluttede Vergne’s løb i havnechikanens barriere. Sammenstødet betød at Heidfeld kunne smutte forbi og indtage 3. pladsen, og udløste en Safety Car periode, hvor det var optimalt at skifte bil.

Heidfelds podie, kun 3 dage efter tyskeren fejrede sin 40 års fødselsdag, er hans 4. i ligeså mange series på Monaco’s gader efter Formel 1 i 2005, International Formel 3000 i 1998 og Formel 3 i 1997. “Det var fedt at køre udenom under starten og vinde 3 placeringer fra 8. position, men jeg skulle også være sikker på at jeg ikke kom i klemme i sving 2 og måtte dykke ind igen. Jeg kørte ret sikkert på 5. pladsen, uden et stort hul til de forankørende, hvilket gjorde at jeg var tæt på, da de stødte sammen og kunne vinde placeringen. Det sendte mig op som 3’er, og mens jeg ikke kunne holde farten som de forankørende, var det rart at se bilerne bag mig blive mindre og mindre i mine spejle. Du kan aldrig slappe af i Monaco og der er altid nogle småting hen mod slutningen af løbet, men det er fedt at slutte på podiet,” sagde tyskeren.

På trods af radioproblemer, kunne Felix Rosenqvist slutte sekser og sikre 8 point til teamet. Photo: Annika Goecke

Imidlertid kunne Rosenqvist komme tilbage i 6. position og holde fast i positionen, selv om han havde problemer med radioen. Mahindra Racing reagerede hurtigt og signalerede til svenskeren fra pitmuren, for at bekræfte hans strategi midt i løbet.

“Ræset var godt men en masse gik galt, som vi ikke kunne rette op på. Under starten var min plan at være på indersiden og alle andre så køre på ydersiden, hvilket ingen troede ville virke, men det gjorde det! Efter mit pitstop mistede jeg radioen i mit andet stint, og kunne ikke snakke med teamet, så vi blev nød til at kommunikere via pitboard, hvilket fungerede ret godt. Når man tager det med, er jeg ret tilfreds med at slutte P6,” opsummerede den 25 årige.

“Ved at slutte i pointene med begge biler, var det præcist som vi gerne ville starte vores comeback til konstante gode resultater, og vi kan ikke vente med at bruge vores momentum i Paris i næste weekend,” tilføjede teamchef Dilbagh Gill.

Det indiske hold rejser til Paris som 3’er i team mesterskabet, med kun nogle få dage til at forberede sig til endnu en svær udfordring i de franske brostensbelagte gader rundt om Les Invalides.

 

Original artikel oversat af Jens Jensen

Relaterede nyheder