ADAC GT Masters klar til 2. weekend

ADAC GT Masters er klar til sæsonens 2. løbsweekend, som køres på Lausitzring.

Banen ligger i det tidligere Østtyskland på motorvejen mellem Berlin og Dresden.

Ved åbningsweekenden på Oschersleben var lørdagen lidt af en Porsche dag med Porsche 1-2 i både kvalifikationen og i løb 1, mens BMW og Corvette kom med ind i kampen til søndagens kvalifikation.

Det var KÜS Team75 Bernhard #17 med Michael Ammermüller og Mathieu Jaminet som var den hurtigste kørerkombination lørdag i både kval og løb, mens BMW Team Schnitzer #42 med Ricky Collard og Philipp Eng tog både Pole Position samt sejren i søndagens løb.

Weekendens resultater betyder at BMW Team Schnitzer #42 fører mesterskabet, med KÜS Team75 Bernhard #17 på andenpladsen, blot 1 point bagved.

ADAC GT Masters, Oschersleben
Photo: Gruppe C

Danske Nicolai Sylvest deltager igen i serien i år, og stiller til start sammen med Nikolaj Rogivue i Zakspeed Mercedes AMG GT3 #20. De 2 unge kørere havde en skidt åbningsweekend, hvor det blot blev til 21. og 13. pladser i de to løb. Dermed har endnu sæsonens første point til gode i det generelle mesterskab, mens de indtager 7. pladsen i Junior mesterskabet. Ved løbet på samme bane sidste år scorede de to kørere generelle point, så det er der forhåbentlig igen denne weekend.

ADAC GT Masters har deltaget på Lausitzring 10 gange siden serien startede i 2007. I de 20 løb som der er kørt på banen, har der været 10 forskellige hold, som har vundet et løb. Porsche er de mest vindende med 7 sejre mens Corvette har 4 sejre og Mercedes 3 sejre. Sebastian Asch, Christian Engelhart, Daniel Keilwitz og Robert Renauer er de i feltet mest vindende med 2 sejre hver på banen.

Udover ADAC GT Masters køres der også DTM på samme bane, så der er masser at se på for tilskuerne.

Relaterede nyheder