Monaco ePrix: Historie, glamour og ræs

Efter at have fået debut i 1950, har Circuit de Monaco skrevet historie lige siden. Bybanen i hjertet af Monte Carlo er ikke kun speciel på grund af dens placering og imponerede både i havnen, hvilket ellers er det typiske bybillede.

Udover at være de rige og kendtes by, er der et normalt liv i byens utallige barer og restauranter i det billedskønne fyrstendømme. Den franske Riviera og de mange små landsbyer, som nemt kan nås med tog eller bus, fuldender billedet.

“Monte Carlo er glamour, historie og racerløb, og Monaco ePrix bliver et løb som imponerer,” sagde DS Virgin Team Chef Alex Tai og han havde ret. Den 5. afdeling af det rent elektriske FIA Formel E Mesterskab havde deres egen variation af banen på 1.76 kilometer, og havde mange snævre sving, bump og vejriste. Selvom holdene og kørerne er vandt til bybaner i dette mesterskab, er Monaco noget der stikker ud.

Når historie møder racerløb: En af tribunerne til Monaco ePrix er bygget omkring et mindesmærke i Monaco Photo: Annika Goecke

For eksempel bor Faraday Future Dragon Racing kører Jérôme D’Ambrosio i Monaco. Han udtalte at det var rart at sove i sin egen seng i stedet for at skulle checke ind på et hotel. Normalvis er en del af weekenden først at få fat i et hotel. Denne gang kunne belgieren bare være derhjemme og bruge han e-cykel til at komme til banen.

Team Venturi fejrede deres hjemme Grand Prix ved at præsentere Farasis Energy (Amerikansk-Kinesisk Lithium Ion batteri specialister) som deres nye sponsor, sammen med nye logoer på bilen. Efter at den Monegaskiske forretningsmand Gildo Pallanca Pastor købte aktiemajoriteten i 2001, har strategien været at fokusere på et lavt antal, specialbyggede high-tech elektriske biler, hvilket sidenhen bragte Venturi ind i Formel E Mesterskabet.

Monaco baserede Venturi Formula E team præsenterede deres nye sponsor og logoer på bilen. Teamet går efter at gøre Monaco stolte med gode resultater. Photo: Annika Goecke

Til forskel fra Formel 1 paddocken, er Formel E’s eVillage åben for tilskuere. I Monaco fik de mulighed for at komme tæt på Panasonic Jaguar Racing, og kunne for eksempel prøve en reaktionstest samt Virtual Reality. Elektriske biler var til udstilling og du kunne se kørernes lodtrækning til kvalifikationen samt deltage i en autograf time.

På den anden side, er beboerne i Monaco og mange irriteret på eventen. Mange veje til og fra Monaco er lukkede, så de må køre store omveje. Klargøringen kan tage op til 2 måneder, og oprydningen omkring 1 måned. “Jeg har alle mine læger i Monaco, så for mig er det et mareridt at få en konsultation på det tidspunkt,” forklarede en kvinde fra en nærliggende landsby.

Selv om Monte Carlo har sin charme, er linjen mellem glamour og forstyrrelser meget tynd.

 

Original artikel oversat af Jens Jensen

Relaterede nyheder