Udfordrerne ePrix på fransk jord for NextEV NIO

NextEV NIO Formula-e teamet forlader Paris med seks point mere på kontoen, med tak til Nelson Piquet Jr der sluttede syver. Oliver Turvey sluttede den sjette afdeling af 2016/17 FIA Formel E Mesterskabet i 12. position, efter en udfordrende dag for teamet.

Piquet Jr havde problemer med grebet under kvalifikationen, og måtte derfor starte fra 6. startrække som 11’er i det 49 omgange lange løb. Efter en svær åbningsomgang røg han tilbage på 13. plads og røg så tilbage som 16’er, efter at være blevet presset i muren på 15. omgang.

Efter uheldet mellem Lucas di Grassi og Antonio Felix da Costa sendte en Full Course Yellow, og brasilianeren valgte at tage et tidligt pitstop, og kom tilbage på banen som 12’er. Han kom ind i pointplaceringerne på 33. omgang da Adam Carroll skulle udføre en drive through straf og Jean Eric Vergne’s uheld.

På omgang 45 overhalede den 31 årige Tom Dillman (Venturi) for 9. position og kunne bevæge sig op eom 7’er, efter en masse rod på sidste omgang, efter Safety Car’en var trukket ind. “Løbet var helt vildt! Ved starten måtte jeg forsvare og tabte nogle positioner.  Det var et af de løb over de første få omgange, og der var ikke meget at jeg kunne gøre. Vi kom tilbage efter et tidligt pitstop, og vandt nogle positioner og sluttede 7’er, hvilket var bedre end forventet,” forklarede Nelson Piquet Jr.

Oliver Turvey, NextEV NIO
Photo: Zak Mauger/LAT/Formula E

Turvey havde kvalificeret 3’er og satte 4. hurtigste tid i Super Pole, men en straf for at skifte en del i drivlinien på britens tidligere på dagen, betød at han skulle starte 14’er. Efter en svær start fandt han sig selv i 17. position, og kunne forsvare den position i det første stint, på en bane som var svær at overhale på.

Han tog sit obligatoriske pitstop på 21. omgang men var bremset lidt af en mindre god strategi og kom ud som 16’er. Straffe for Di Grassi og Carroll gjorde at han kom op på 14. pladsen og vandt endnu en placering efter Vergne’s uheld. På den sidste omgang  kom han yderligere to placeringer op og krydsede målstregen lige udenfor pointene. Han fik dog en 5 sekunders straf efter løbet, da han blev dømt for at have overhalet under gult flag.

“Paris er en af de sværeste baner på kalenderen; den er meget teknisk og meget ujævn. Jeg nød banen da den er sjov at køre. Det er ærgeligt at skulle tage en straf og ikke kunne maksimere vores kvalifikations resultat. Vi gjorde alt hvad vi kunne i løbet, men det lykkedes ikke. Jeg tror at vi har vist at vi har farten, så nu har vi bare brug for en problemfri weekend.

Starten på løbet var meget tricky og jeg endte det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Med en dårlig strategi tror jeg at vi gik glip af point i dag, da en top 7 burde have været muligt. Vi vil lære fra denne weekend og fokusere på Berlin,” opsummerede Turvey.

“Åbenlyst var i dag en svær dag for teamet. Vi havde håbet på at på kunne forbedre sæsonens bedste resultat som 4’er fra sidste weekend i Monaco, men efter en svær kvalifikation, ville det altid være op ad bakke i løbet, da banen er svær at overhale på.

For at fremhæve de positive ting, så hoppede vi en position op i konstruktørernes mesterskab, og fik 6 point på kontoen. Vi er ikke overlykkelige over resultatet men vi vil fokusere på Berlin og vores mål er at få begge kørere med i toppen af kvalifikationen og løbet,” sagde Team Chef Gérry Hughes.

Relaterede nyheder