Panasonic Jaguar Racing scorede værdifulde point i Paris

Kørende rundt om den historie Les Invalides bygning, var Paris ePrix et start-stop løb. Adskillige uheld gav Safety Car og perioder med Full Course Yellow, og det udfordrede Jaguar teamet til at justere strategien og reagere på tingene, som skete på banen.

Mitch Evans startede løbet som 8’er og kom også i pit på 8. pladsen, men et lille problem med hans 2. bil, gjorde at han tabte nogle positioner. Han kæmpede sig tilbage på de resterende omgang, og sluttede som 9’er, hvilket er hans 3. afslutning i pointene i træk, i hans rookie sæson.

“Løbet var udfordrerne for alle kørere i dag. Banen er meget svær, men jeg fik styr på det efterhånden som dagen gik. Teamet tog den rigtige beslutning ved at pitte under Full Course Yellow, men vi havde et lille problem som kostede mig noget tid, da jeg skulle forlade garagen, og vi vil kigge på det. Alt i alt, er jeg glad for at score point for 3. løb i træk og jeg er fokuseret på at fortsætte med at lære og køre hårdt i anden halvdel af sæsonen,”  opsummerede Evans.

Point for 3. løb i træk for Mitch Evans sendte Jaguar Racing op på 8. pladsen i teammesterskabet. Photo: Alastair Staley/LAT/Formula E

Adam Carroll linede op som 19’er på gridden. Strategien med at køre i pit tidligt, da en konkurrent havde et uheld på 16 omgang og skabte en Full Course Yellow, sendte Carroll op på P15, da han kom tilbage på banen. Men han fik en drive through straf for at have holdt et sekund for lidt i pitten. Den 34 årige sluttede i P15.

“Det har været en svær dag for mig. Det er naturligt i sådan et tæt mesterskab som Formel E, og jeg vil arbejde meget hårdt for at komme tilbage stærkere i anden halvdel af sæsonen. Jeg var uheldig med straffen , men den må vi acceptere og kigge frem på de to næste løb i Berlin,” sagde Carroll.

Panasonic Jaguar Racing Team Chef James Barclay opsummerede eventen: “Det er en meget svær bane og en helt ny for Jaguar teamet, men vi fik vores biler i mål og fik et velfortjent resultat. Vi var lidt uheldige ved pitstoppet i dag. Adam fik en drive through straf og Mitch havde et problem med hans anden bil, hvilket kostede ham tid. Vi vil undersøge begge af disse problemer.”

Efter at Evens har scoret point i flere løb i træk, er det britiske team hoppet op på 8. pladsen i teammesterskabet, her halvvejs gennem deres debut sæsonen, med blot 6 FIA Formel E løb tilbage. Panasonic Jaguar Racing tager nu til Tyskland, for det sidste løb i Europa, og den første af tre dobbeltløb. Berlin ePrix køres en 10.-11. Juni på den tidligere Tempelhof lufthavn.

 

Original artikel oversat af Jens Jensen

Relaterede nyheder