Point til MS Amlin Andretti giver boost

Efter en weekend som havde et truende regnvejr lurende, endte Paris ePrix med at forblive tør og under blå himmel. Dertil kom Robin Frijns scorede 8 point, hvilket øgede humøret hos MS Amlin Andretti.

Frijns havde en god kvalifikation, hvor han sluttede lige udenfor Super Pole, og kunne starte syver, mens hans holdkammerat havde problemer med at finde vejgreb og fandt ham selv længere tilbage på gridden som 17’er. Begge kørere havde kørt et klogt, fejlfrit løb da der kom problemer mod slutningen af det første stint; en kamp mellem António Félix da Costa og Lucas di Grassi (Abt Schaeffler Audi Sport) endte med kontakt, der sendte bil nummer 28 med Félix da Costa i muren.

“Det var åbenlyst en frustrerende weekend. Vi vil prøve at undersøge hvad der gik galt. Vi har nogle gode data at kigge på og vi vil forsøge at bygge videre til det næste løb. Det har været nogle frustrerende måneder i min løbskarriere. Med alle de dårlige ting som er sket, har vi brug for at der skal ske noget andet. Tingene går op og ned, så vi vil blive ved med at presse på og ser frem til Berlin,” forklarede Félix da Costa.

António Félix da Costa sluttede hans løb i muren efter en lang kamp med Lucas di Grassi Photo: Malcolm Griffiths/LAT/Formula E

Frijns havde et godt stop under Safety Car og blev ved med at være konkurrencedygtig gennem resten af løbet og sluttede 5’er på banen. Men en 5 sekunders tidsstraf for at køre for hurtig under Full Course Yellow sendte Frijns tilbage til P6.

“Det var et af de mest bizarre løb i min karriere. Jeg synes at vi helt klart havde heldet med os. Jeg kæmpede med Gutiérrez hele løbet og overhalede ham i den anden bil, hvilket var godt. Så havde jeg Di Grassi bag mig indtil han fik en drive through straf, hvilket sendte Prost bag mig. Han var lidt hurtigere end mig, men så kom Safety Car ud. Så fik jeg en 5 sekunders straf som ikke var for heldigt, men regler er regler. Til sidst havde Abt et problem og bremsede alle ned, hvilket hjalp os. Det er lang tid siden at jeg sidst har scoret point, så at slutte P6 er meget vigtigt for teamet og mig,” sagde Frijns.

Resultatet i pointene for Robin Frijns gav ekstra humør i MS Amlin Andretti teamet. Photo: Sam Bloxham/LAT/Formula E

“Det er fantastisk hvor meget at et godt resultat kan løfte humøret ved folkene i garagen. Når vi snakker om António, er vi skuffede på hans vegne, med at være indblandet i en unødvendig kollision. Det satte en stopper for hans løb og han fik aldrig chancen for at kæmpe sig op gennem feltet.

På den anden side af garagen med Robin, så vi hvor meget en god start placering i kvalifikationen kan gøre livet mere nemmere. Vi fandt nogle ting til kvalifikationen og så kørte Robin et klogt ræs. Han overhalede nogle biler med nogle aggressive men rene manøvre, brugte hans strøm rigtigt, og fik bilen hjem i sjette position.

Det er godt for teamet at få extra point og det flyttede os en placering op i team mestersakbet. Med seks løb endnu, er det næste stop Berlin, og vi ser frem til at prøve at konstant score point, ” opsummerede vice-teamchef Roger Griffiths.

Andretti Formula E teamet forlader Frankrig på 7 .pladsen i team mesterskabet med 26 point. Teamet arbejder på at bygge videre på det i Berlin, og at indhente 6. pladsen som i øjeblikket indtages af Techeetah med 45 point.

 

Original artikel oversat af Jens Jensen.

Relaterede nyheder