Mike Conway: Bilen er rigtig nem at køre

Ved den seneste FIA WEC afdeling på Spa Francorchamps, mødtes Racing24-7.net med Mike Conway til en lille snak om denne sæsons bil sammenlignet med sidste års.

Vi spurgte ham hvordan at dette års model af Toyota Gazoo TS050 – Hybrid bilen var at køre i forhold til sidste års. Han svar var:

“De frøs reglerne for hybrid systemerne, så den del har ikke ændret sig, men vi har laveet nogle gode opgraderinger på bilen, motoren og dækkene. Bilen er rigtig nem at køre, især her rundt på Spa. Det er en hurtig, flydende bane, og det er virkelig en fornøjelse når du rammer omgangen. Bilen kører meget ligesom de seneste års biler, men der er en reduktion på downforce i år, hvilket at teamet har forsøgt at genvinde. Det har været svært men jeg synes at det er gjort et godt arbejde.”

At køre en moderne LMP1 bil er ikke bare at køre en bil rund på banen. Der er mange knapper med justeringsmuligheder inde i cockpittet i dag, så det er vigtigt at køreren føler sig til rette, og ved præcist hvad det er at ingeniøren vil have ham til at ændre på rattet.

“Der var været nogle små ændringer her og der, men du har stadig utroligt travlt med at trykke på knapperne. Du bliver nød til at være på autopilot, trykke på knapperne, og så køre samtidig. Det er for at optimere systemerne, holde styr på temperaturerne – det kan være alt muligt.”

Mike Conway, Toyota Gazoo Racing #7
Photo: JJ Media

På Spa så vi Toyota’s lave downforce pakke for første gang, mens Porsche har kørt med den hele året indtil videre. Derfor var det første gang at vi kunne sammenligne de to biler. Det var interessant at se at der ikke var meget forskel i omgangstiderne, men dæksliddet på lav downforce bilerne var højere, da bilerne skred noget mere.

“Det var fedt at se (de 3 forskellige aeropakker med høj og lav downforce på Toyota og lav downforce på Porsche kørte ens tider, red). Det er første gang at vi har været her med den samme pakke. Så det tyder godt for Le Mans, vil jeg sige.”

Mike Conway on hans holdkammerat Kamui Kobayashi var den hurtigste bil i løbet, men tabte på pitstrategien, da der var et par Full Course Cautions, hvilket gjorde at søsterbilen #8 smuttede forbi og tog sejren. Der var dog mindre end 2 sekunder mellem dem, da de 2 biler krydsede stregen, og Kobayashi hentede på Buemi med flere sekunder per omgang i den sidste del af løbet. Om det var Buemi som slappede lidt af, for at få et fotofinish henover stregen, får vi nok aldrig at vide, men 7’eren var hurtigst hele weekenden på Spa.

Kun tiden vil vise hvor konkurrencedygtige at Toyota Gazoo Racing er på Le Mans i år. Efter den hjerteskærende afslutning på løbet sidste år, er teamet virkelig fokuseret på at vinde i år. Denne uge har de testet på Spa Francorchamps, inden at de tager til den officielle Le Mans testdag næste søndag, forud for det store løb om 3 uger.

Relaterede nyheder