Store BOP justeringer til Le Mans testdagen

FIA Endurance Commision har offentliggjort den Balance of Performance som der skal køres med til Le Mans testdagen, søndag i næste uge.

BOP er noget som der bliver brugt i GTE klasserne, hvilket skal udligne de forskellige bilmodeller, så alle kan kæmpe side om side med de andre.

Vi starter med GTE Pro bilerne.

Den bil som bliver mest berørt i forhold til BOP’en ved de to første WEC løb er Ford GT. Den skal veje 15kg mere end hidtil, og får mindre ladetryk over alle omdrejninger. De får dog lov til at tage 3 liter benzin mere med i tanken.

Ferrari 488 GTE bilerne skal have 4 liter mindre med, mens deres ladetryk bliver skruet ned.

Porsche 911 RSR GTE bilerne får en væsentlig mindre restrictor på motoren, hvilket betyder at de kommer til at producere færre hestekræfter. De får dog lov til at få en liter benzin mere med.

Mens disse 3 biler bliver skruet tilbage, får Aston Martin V8 Vantage hjælp på alle 3 parametre. Bilen bliver 15kg lettere, får en større restrictor og må tage 2 liter benzin mere med i bilen. De har været den klart langsommste GTE Pro bil i FIA WEC i år, så det er helt sikkert velkommen hos det engelske team.

Corvette C7.R får lov til at få lidt flere hestekræfter, men til gengæld skal de proppe må bolde i tanken, så der kan være 4 liter mindre end oprindelig planlagt. Vi har endnu ikke set nogen C7.R i WEC i år, da det kun er Corvette Racing som deltager med den model i GTE Pro, og de kun har kørt i USA i år. Derfor er disse erfaringer med baggrund i løbet sidste år, sammenlignet med konkurrenternes data fra sidste år, samt de 2 WEC løb.

Aston Martin Racing #95, Ford Chip Ganassi Team UK #67
Photo: JJ Media

Hvis I synes at der var mange ændringer i GTE Pro, så bare vent til GTE Am… Alle parametre bliver justeret her.

Porsche skal veje 10 kg mere, får lidt færre hestekræfter men får 1 liter mere i tanken.

Corvette C7-Z06 får lov til at veje 20kg mindre, får lidt flere hestekræfter samt 4 liter mere benzin i tanken. Det er på baggrund af de erfaringer som de har fået ved ELMS løbet på Monza tidligere på måneden.

Ferrari 488 GTE skal veje 10kg mindre, 2 liter mindre i tanken, og væsentlig lavere ladetryk.

Aston Martin får bemærkelsesværdigt 5kg mindre, lidt flere hestekræfter samt 3 liter mere. Grunden til at vi siger bemærkelsesværdigt, er at de havde Pole Position ved begge løb i år, og havde det ikke været for en mislykket udbremsnings manøvre af Miguel Molina på Silverstone, og efterfølgende kontakt mellem dennes Ferrari og Aston Martin raceren, ville de også have 2 klassesejre.

Der kan dog stadig justeres på BOP efter Le Mans testdagen, så intet siger at dette er den endelige til løbet.

Relaterede nyheder