Tony Kanaan kører Ford på Le Mans

Ford Chip Ganassi Team USA har hentet Tony Kanaan med på deres Le Mans hold.

Indy500 vinderen fra 2013 kørte også for teamet på Daytona i januar måned til 24 timers løbet, men var oprindeligt ikke en del af planerne for Ford på Le Mans, da han ikke tidligere har deltaget i løbet.

Men da Sebastien Bourdais pådrog sig en brækket hofte og bækken ved et voldsomt uheld i kvalifikationen til Indy500 løbet for halvanden uge side, måtte teamet ud og lede efter en ny kører.

Da de ikke havde udpeget nogen test og reservekører, skal bruge 12 kørere til de 4 biler, og kun 14 mand i alt har kørt bilerne indtil nu, var Kanaan det oplagte valg, da 14. manden er Marino Franchitti, som teamet brød med efter Le Mans 2016.

Ford Chip Ganassi Racing Team UK
Photo: JJ Media

Den 42 årige Brasilianer er som nævnt Rookie på Le Mans, og det betyder at han får rigtig travlt i de næste to en halv uge. Denne weekend skal han nemlig køre hele 2 løb i Indycar i Detroit, hvorved han så misser Le Mans testdagen på søndag. Så han har en uge til at komme til Frankrig og komme i den obligatoriske simulator test/undervisning, som alle Rookies på Le Mans skal gennemgå.

Når selve Le Mans ugen starter, skal han køre 10 flyvende omgange i løbet af træningen eller kvalifikationerne + 3 omgange i mørke, inden at han er kvalificeret til at deltage i løbet.

Han bliver en del af 68’eren sammen med sidste års vindere Joey Hand og Dirk Müller.

Relaterede nyheder