Toyota hurtigt i formiddags træning

Toyota satte de hurtigste tider ved formiddagstræningen på Le Mans i dag.

Bil nummer 8 med Sebastien Buemi, Anthony Davidson og Kazuki Nakajima var hurtigst foran nummer 7 og nummer 9. Det var Nakajima der satte tiden hen mod slutning af de 4 timers kørsel.

Porsche var 4. og 5. hurtigst, men var over 2 sekunder langsommere end den hurtigste Toyota.

Dog skal man ikke lægge alt for meget i tiderne, da det er en testdag, og vi så mange omgange bliver afbrudt – måske for at skjule deres reelle hastighed. Billedet ser i hvert fald lidt anderledes hvis man kigger på teoretiske omgangstider. Toyota #8 ville så stadig være hurtigt, 0,6 sekund hurtigere end hvad de blev timet til. Porsche har derimod omkring 1,2 sekunder at hente på begge biler.

Ikke overraskende var ByKolles Racing Team #4 langt fra de forreste tider – små 11 sekunder fra den hurtigste Toyota tid. ByKolles ENSO CLMP1/01 bilen var til gengæld små 4 km/t hurtigere end den hurtigste Toyota på vej ned af langsiden, og hele 9 km/t hurtigere end Porsche. Alligevel rakte deres placering samt hastighed blot til en plads midt i LMP2 feltet!

Toyota Gazoo Racing #7 & #8
Photo: JJ Media

Signatech Alpine Matmut #35 var den hurtigste bil i LMP2 klassen, og faktisk også den eneste LMP2 bil under 3:30. Herefter fulgte Vaillante Rebellion #13, der bl.a. har David Heinemeier Hansson bag rattet, samt ELMS holdet Graff #40. Omgangstiderne i LMP2 var domineret af ORECA 07 – Gibson bilerne, hvor de sad på de 13 bedste tider i klassen. Herefter kom Ligier og Dallara, mens Riley chassis’et hos Keating Motorsports var langsomst af alle. Det var dog Cetilar Villorba Corse #47 med en Dallara P217 – Gibson som satte den ultimative hurtigste tophastighed med hele 341,3 km/t. Herefter fulgte Racing Team Nederland #29 og SMP Racing #27, der også kører Dallara biler. 6 km/t længere bagved kom den hurtigste ORECA inden at Ligier kom få km/t længere bagved. Riley MK30 chassis’et var dog helt koblet af, og var 25 km/t langsommere end den hurtigste Dallara!

Corvette Racing #63 med Jan Magnussen satte farten i GTE Pro klassen, 0,027 sekund foran Porsche #91, med den anden Corvette Racing #64 tredje hurtigst. Den hurtigste Aston Martin Racing #97 var 4. hurtigst, mens den bedste Ferrari var #71 som 6’er. Ford kom på 7. pladsen, et godt stykke bag de hurtigste. Fords ideelle og reelle omgangstider ligger dog så tæt på hinanden, at man straks tænker at de har kørt til en bestemt omgangstid og slet ikke har presset bilerne. Både Corvette, Aston Martin og Porsche har i hvert fald langt mellem deres ideelle omgangstid og reelle. Men det må vi se i de kommende træninger. Michael Christensen i Porsche #92 var 5’er og Nicki Thiim/Marco Sørensen i Aston Martin Racing #95 var 11’er.

I GTE Am var Dempsey-Proton Racing Porsche #77 hurtigst foran DH Racing Ferrari #83 og Proton Competition #88. Tiderne var dog så tætte, at top 8 lå indenfor et sekund, og der var Porsche, Ferrari, Aston Martin, samt Corvette repræsenteret. Så her ser BOP virkelig ud til at være ramt plet, hvor det kommer mere an på sølv og bronzekørernes formåen i bilen. Christina Nielsen i Scuderia Corsa #65 var 14. hurtigst i klassen.

Den næste træning skal køres klokken 14.00

Relaterede nyheder