Toyota slutter afbrudtsramt eftermiddag på toppen

Toyota afslutter en afbrudt eftermiddags session på toppen.

Rødt flag og flere slow-zones gjorde det ikke nemt for holdene at få en glidende kørsel.

Kamui Kobayashi var hurtigste mand af alle, i Toyota Gazoo Racing #7, efterfulgt af Toyota #8 og Toyota #9. Kobayashi satte en fantastisk tid med 3:18,132 hvilket overraskede alle.

Porsche #2 var 4. hurtigst foran nummer 1, men de manglede stadig 3,5 sekunder op til hurtigste Toyota. Mekanikerne i Porsche #2  havde travlt mellem formiddagens og eftermiddagens træning, hvor de måtte skifte motor på 919 Hybrid raceren.

ByKolles Racing Team #4 fik meget mere fart på en formiddagens test, og forbedrede tiderne med 3 sekunder. Så nu er de kun lidt over 10 sekunder langsommere end de hurtigste. Kun 1 LMP2 var hurtigere end ByKolles.

Det var Signatech Alpine Matmut #35 som forbedrede formiddagens allerede gode tid, og satte en tid på 3:28,146 – en tid som LMP1 holdene ville have været stolte af at køre for 10 år siden. CEFC Manor TRS Racing #24 var næsthurtigst , mens Jackie Chan DC Racing #37 var 3. hurtigste bil. Racing For Nederland #29 var uheldige at have en blot 1 men 2 afkørsler. Første afkørsel var blot en tur gennem gruset, så bilen kunne slæbes fri igen, mens nummer 2 afkørsel gav en skade på bagenden af bilen, og kunne derfor ikke deltage yderligere i træningen.

CEFC Manor TRS Racing #25 sluttede træningen med et oliespild, hvilket også sendte det røde flag ud 10 minutter før den planlagte afslutning på de 8 timers kørsel.

Signatech Alpine Matmut #35
Photo: JJ Media

Corvette Racing #64 var hurtigste bil i GTE Pro klassen, men det var heller ikke nogen problemfri dag for dem. De havde et motorskifte midt på eftermiddagen, som blot tog 1½ time, hvilket må sige at være flot klaret. Porsche #91 var næsthurtigste bil mens Michael Christensens Porsche #92 var 3. hurtigste bil. Jan Magnussens Corvette Racing #63 var 4. hurtigste bil, mens Nicki Thiim og Marco Sørensen sammen med Richie Stanaway i Aston Martin Racing #95 var 5. hurtigste, mens Ferrari fulgte lige bagefter. Der var blot 0,7 sekund mellem top 7 i GTE Pro, så i den ende af feltet, blandt disse 4 mærker, ser BOP umiddelbart ud til at fungere.

Nicki Thiim havde en mindre afkørsel, men han fik bilen bjærget ud af gruset igen, og efter en rengøring af bilen, blev den bedste tid for bilen sag. Så ikke nogen større skade.

Noget som gav visse panderynker og rysten på hovedet, var Ford. Dagen igennem kørte de markant langsommere end alle andre mærker. Det bemærkelsesværdige var at de 3 af de 4 Ford biler længe lå 0,050 sekunder fra hinanden. Det endte dog med at de 4 biler med det ovale, blå logo på fronten, sluttede 0,5 sekund fra hinanden – men næsten 3 sekunder efter hurtigste Corvette. Godt nok blev Ford ramt af en BOP ændring forud for denne weekend – men ikke noget som berettiger omgangstider som er hele 7 sekunder langsommere end sidste år! De andre hold var omkring 3 sekunder langsommere end deres 2016 tider.

Aston Martin Racing #98
Photo: JJ Media

I GTE Am klassen sluttede Aston Martin Racing #98 som hurtigste bil, mens Larbre Competition #50 var næsthurtigst og Dempsey-Proton Racing #77 var 3. hurtigst. Christina Nielsen og Scuderia Corse sluttede 12’er i klassen, små 2 sekunder fra hurtigste AMR #98.

Nu har holdende 1 uge til næste officielle program punkt foregår – nemlig den tekniske kontrol i bymidten. Næste gang at bilerne er på banen, er onsdag den 14. om eftermiddagen.

Relaterede nyheder