Blandet weekend på Red Bull Ring

Der var masser af forskellige ansigter på podiet, da den 3. løbsweekend for ADAC Formel 4 blev kørt på Red Bull Ring.

Mesterskabsførende Juri Vips forsvarede weekenden igennem føringen i mesterskabet, men det var bestemt ikke nogen nem weekend for ham.

Marcus Armstrong havde kvalificeret sig på Pole Position til både løb 1 og 2. Han førte fra start til slut i løb 1, hvor Michael Waldherr sluttede 2’er og danske Nicklas Nielsen fik kæmpet sig op fra 8. startposition til en 3. plads. Løbet blev allerede stoppet efter første omgang, da 7 biler stødte sammen, og det krævede en længere oprydning af alle bilerne. Derfor blev det også kun til 12 omgange i løbet. Frederik Vesti sluttede desværre 21’er og sidst, efter også at have været involveret i balladen på første omgang, men dog kunne deltage i løbet alligevel.

Markus Armstrong (9) & Jonathan Aberdein (33). Nicklas Nielsen (27) etc
Photo: Gruppe C Photography

Til løb 2 fik Marcus Armstrong noget mere modstand, og måtte se sig henvist til 3. pladsen, da både vinder Felipe Drugovich og Juan Manuel Correa smuttede forbi. Hele 2 gange måtte der Safety Car på banen, da først Andreas Estner og Louis Gachot stødte sammen, og senere udgik David Malukas efter kontakt med en anden kører. Mens Nicklas Nielsen havde arbejdet sig fra 8. til 3. pladsen i løb 1, gik det lige modsat i heat 2 med 3. til 8. pladsen. Frederik Vesti startede 15’er og rykkede 2 pladser frem i løbsresultatet.

Løb 3 plejer også at være det mest seværdige løb, da man vender top 10 fra løb 1, så det ikke er hurtigste mand der starter forrest. Det betød at Juri Vips fra 7. startposition måtte arbejde for sagen, for til sidst at kunne snuppe sejren foran Nicklas Nielsen, som var startet 8’er, og Marcus Armstrong, der var startet 10’er. Dermed fik Polemanden David Malukas ikke meget ud af det, og sluttede blot 13’er. Men også i dette heat måtte der Safety Car på banen, da Tom Beckhäuser kørte af banen og måtte bjerges, inden at Cedric Piro sendte endnu en Safety Car på banen. Fra 21. startplads kørte Frederik Vesti sig imponerende helt op på 9. pladsen, og scorede derved også point i denne weekend.

Nicklas Nielsen (27) & Fabio Scherer (13)
Photo: Gruppe C Photography

I mesterskabsstillingen fører Juri Vips stadigvæk, med Felipe Drugovich på 2. pladsen og Markus Armstrong 3’er foran Nicklas Nielsen på 4. pladsen. Frederik Vesti ligger aktuelt 13’er i det generelle mesterskab.

I teammesterskabet fører Prema Powerteam foran Van Amersfoort Racing og US Racing.

Den næste afdeling skal køres 7.-9. Juli i Oschersleben.

Relaterede nyheder