Buemi tildelt sejr efter Mahindras kiks

Sebastien Buemi vandt søndagens Formel E løb i Berlin, i et meget let løb for schweizeren.

Felix Rosenqvist fik en fantastisk start fra Pole Position og førte allerede med 2 sekunder efter første omgang.

Bag ham var det en dramatisk første omgang. De 2 Abt Schaeffler Audi Sport holdkammerater Lucas Di Grassi og Daniel Abt var i hård konkurrence med hinanden, og var meget tæt på at støde sammen. Tyskeren lod dog hans brasilianske holdkammerat komme forbi, så han kunne kæmpe videre, længere fremme i feltet. Gennem hele weekenden havde de to Abt biler problemer med temperaturen, og kunne ikke udnytte batterierne 100%.

Maro Engel og Loic Duval stødte også sammen på første omgang, hvilket sendte Engel direkte i pit, hvorefter han blot kunne gå efter hurtigste omgang i løbet. Duval kunne fortsætte løbet, men kørte rundt som sidste mand. Engel satte i stedet jagten ind på løbets hurtigste omgang, og derved et point til kontoen – og ingen kunne slå hans supertid, da alle lå i kampe og skulle spare på strømmen.

Nick Heidfeld startede løbet som sidste mand, men i løbet af 5 omgange var han allerede oppe som 12’er, med nogle fantastiske overhalinger. 13 omgange inde i løbet, var han i pointene…

På 17. omgang forsøgte Sam Bird at overhale holdkammeraten Jose Maria Lopez – men det ville Lopez ikke have noget af, og kolliderede med Bird, som sendte ham næsten i muren. Det kostede Bird adskillige placeringer, og mange grå hård til teamchefen Alex Tai. Omgangen senere mistede Lopez også 3. pladsen til først Jean-Eric Vergne og derefter Lucas Di Grassi og Daniel Abt. De to DS Virgin Racing biler (Lopez og Bird) droppede tilbage gennem feltet som sten, inden at de kom ind og skiftede bil. Mod slutningen af løbet kom de to tæt på hinanden igen, men der skete ikke mere mellem dem.

Da pitstoppet blev foretaget, kvajede Mahindra Racing sig gevaldigt. Netop da Felix Rosenqvist kom ud af garagen, kom Nick Heidfeld ind, og de to var ved at kollidere. De undgik kollisionen, samt at køre mekanikerne ned, med få centimeter, men Rosenqvist fik en 10 sekunders tidsstraf for unsafe release, hvilket sendte ham ned på 2. pladsen i resultatet.

Daniel Abt og Jean-Eric Vergne kolliderede i sving 1, men Vergne blev foran Abt i første omgang, inden at han måtte opgive positionen senere.. Vergne forsvarede sig efterfølgende med næb og klør overfor Sam Bird, men Bird kom ikke forbi.

I stedet kæmpede Sam Bird og Nico Prost helt til målstregen, og få meter efter løb begge kørere tør for strøm.

Jerome D’Ambrosio fik en drive-through straf for at have udført for kort pitstop, og det kostede ham enhver chance for at score point i løbet.

Lucas Di Grassi kørte sig trods ankelskaden til 3. pladsen, og scorede derfor en masse point til kørermesterskabet, og med Daniel Abt som 4’er kom der også masser af gode point til teammesterskabet.

Ikke overraskende fører Sebastien Buemi stadig kørermesterskabet, efterfulgt af Lucas Di Grassi mens Felix Rosenqvist med 1. og 2. pladserne denne weekend er hoppet helt op til 3. pladsen i mesterskabet.

I teammesterskabet fører Renault e.DAMS stadig foran Abt Schaeffler Audi Sport og Mahindra Racing.

Det næste løb i Formel E mesterskabet skal køres 15. og 16. juli i New York, hvor der er endnu en dobbeltafdeling for kørerne.