Fedt ræs i norske Hell

Der var spænding gennem hele weekenden, da den 6. afdeling af FIA World Rallycross Championship blev kørt i norske Hell.

Lørdagen var det regnvejr hele dagen, hvilket betød at folk kunne gemme tørvejsdækkene til søndagen.

Kevin Eriksson fik et kæmpe skub i Kvalifikationsheat 1 lørdag, som sendt ham ufrivilligt ind i jokerlap. Han blev vippet hele vejen rundt, så han holdt imod kørselsretningen, men han kunne alligevel gennemføre løbet. Den regnvåde asfalt gjorde selvfølgelig også at det så værre ud end det var.

I kvalifikationsheat 3 var der igen stort drama, da Petter Solberg og Timmy Hansen ramlede sammen, hvor Hansen udgik på stedet mens Solberg kæmpede videre store skader på bilen.

I kvalifikationsheat 4 stødte Johan Kristoffersson, Mattias Ekström, Kevin Eriksson og Andreas Bakkerud sammen i første-andet sving. Det sendte Bakkerud ud på en kæmpe drift, hvor han udnyttede sin 4-hjulstræk til fulde, og kom ud i front alligevel. Kristoffersson fik en punktering efter kontakten, men humpede i mål på 5. og sidstepladsen i heatet.

Mattias Ekström, Petter Solberg, Timmy Hansen
Photo: FIAWorldrallycross.com

Andreas Bakkerud, Petter Solberg, Sebastien Loeb, Kevin Hansen, Timur Timerzyanov og Timo Scheider kvalificerede sig til semifinale 1 mens Mattias Ekström, Johan Kristoffersson, Ken Block, Reinis Nitiss, Toomas Heikkinen og Timmy Hansen kørte sig i semifinale 2.

Bakkerud fik en god start og kørte direkte ud i jokerlap, der ligger i sving 1 på Hell banen. Det tvang Petter Solberg med derud, uanset om han ville eller ej. Derude kom Petter i karambolage med Timo Scheider og Kevin Hansen, og herefter lå Solberg gennem en stor del af heatet allersidst. Det lykkedes ham dog at kæmpe sig tilbage på 4. pladsen, hvilket dog ikke var nok til at få ham i finalen.

Bakkerud vandt semifinale 1 foran Sebastien Loeb og Timur Timerzyanov.

I semifinale 2 tog Mattias Ekström starten, mens holdkammerat Toomas Heikkinen kørte direkte i jokerlap, hvor han dog i kamp med Johan Kristoffersson og Timmy Hansen havde kurs mod græsbakken udenfor banen, men han kom dog tilbage – dog håbløst sidst. Kristoffersson kørte så hurtigt at han snuppede 1. pladsen i semifinalen fra Ekström mens Timmy Hansen tog den sidste plads til finalen.

Til finalen startede Bakkerud og Kristoffersson på første startrække. Bakkerud valgte at køre den normale bane, mens Kristoffersson dykkede direkte i jokerlap. Timerzyanov og Timmy Hansen kørte også i jokerlap på første omgang og duellerede side om side på vej ud. På 2. omgang dykkede Bakkerud i jokerlap og kom direkte ud bag Kristoffersson, der havde kørt en perfekt første omgang. Kristoffersson havde endda så meget fart på, at han nåede at hente Loeb og Ekström INDEN at de to dykkede i deres obligatoriske tur i jokerlap.

Johan Kristoffersson, Andreas Bakkerud, Sebastien Loeb, Timur Timerzyanov, Mattias Ekström, Timmy Hansen
Photo: FIAWorldrallycross.com

Det var Johan Kristoffersson der slog alle konkurrenterne, med Andreas Bakkerud og Sebastien Loeb på de efterfølgende pladser. Mattias Ekström kunne ikke nå mere end 4. pladsen, og mistede derfor yderligere terræn til Kristoffersson i toppen af mesterskabet, hvor Kristoffersson fører foran Ekström.

Petter Solberg indtager stadig 3. pladsen i Verdensmesterskabet, og har slået et stort hul til Timmy Hansen, Sebastien Loeb og Andreas Bakkerud på de efterfølgende pladser.

PSRX Volkswagen Sweden fører teammesterskabet foran Team Peugeot-Hansen, der kun er nogle få point foran Team EKS, med Hoonigan Racing Divsion på 4. pladsen.

Det næste FIA World Rallycross Championship løb bliver kørt den 1.-2. juli i svenske Höljes, hvilket er højdepunktet for mange af kørerne og ikke mindst tilskuerne.

Relaterede nyheder