Skiftedag i toppen af ADAC GT Masters

Det blev til skiftedag, eller rettere skifteweekend, i toppen af ADAC GT Masters, da den 3. løbsweekend blev kørt på Red Bull Ring i Østrig.

Inden weekenden lå Precote Herberth Motorsport #99 med Sven Müller og Robert Renauer i front af mesterskabet, men de ville få en svær weekend.

I lørdagens kvalifikation var Callaway Competition #77 med Jules Gounon og Daniel Keilwitz hurtige bil i den blå og hvide Corvette C7 GT3, mens BWT Mücke Motorsport Mercedes-AMG #26 med Lucas Auer og Sebastian Asch skulle starte 2’er, foran Precote Herberth Motorsport #99.

Ingen kunne følge med Callaway Competition #77, der førte fra start til slut, men RWT Racing #13 i en anden Corvette C7 GT3 kørt af Sven Barth og Maximilian Hackländer sluttede 2’er, efterfulgt af BMW Team Schnitzer #42 med Ricky Collard og Philipp Eng.

Precote Herberth Motorsport lå længe godt til i løbet, men et for kort pitstop ved det obligatoriske kørerskifte, gav dem en drive-through straf, der gjorde at de blot sluttede 12’er.

Callaway Competition #77, Precote Herberth Motorsport #99, BMW Team Schnitzer #42 etc Photo: Gruppe C Photography

Løbet måtte rødflages i 15 minutter da Alex Macdowall i Schütz Motorsport Porsche #36 ramte muren i høj fart, efter et sammenstød med Montaplast by Land Motorsport Audi #2. Resten af weekenden måtte Macdowall og holdkammerat Klaus Bachler blot se til fra sidelinjen, da Porsche 911 GT3 R bilen var så skadet, at den ikke kunne repareres tids nok til deltagelse søndag.

Søndag var en helt ny dag, og dagen blev startet med en ny kvalifikation. Her var GRT Grasser Racing Team Lamborghini #63, ligesom ved den forrige afdeling på Lausitzring, den hurtigste bil af alle. Christian Engelhart satte den hurtigste tid, mens holdkammerat Rolf Ineichen imponeret kunne se til fra pitten. Mercedes-AMG Team HTP Motorsport #84 med Patrick Assenheimer og Maximilian Götz startede 2’er og Mercedes-AMG Team Zakspeed #21 med Luca Stolz og Luca Ludwig startede 3’er. Gårsdagens vindere i Callaway Competition #77 skulle blot starte 8’er.

GRT Grasser Racing Team #63 stak af sted i front af løbet, og førte på et tidspunkt med hele 10 sekunder, inden at motoren begyndte at have nogle udsættere. Det gav lidt sved på panden hos teamet, men Rolf Ineichen kunne køre bilen i mål tre et halvt sekund foran Lucas Auer og Sebastian Asch i BWT Mücke Motorsport Mercedes-AMG #26, efterfulgt af Callaway Competition #77.

Start Race 2
Photo: Gruppe C Photography

Det var netop Callaway Competition #77 kørerne Gounon og Keilwitz der kunne forlade Red Bull Ring med de største smil på læben, da de nu er førende i ADAC GT Masters mesterskabet for kørere, med rimelig stor margin til Philipp Eng og Ricky Collard i BMW Team Schnitzer #42, mens Precote Herberth Motorsport #99 kørerne Sven Müller og Robert Renauer stadig ligger 3’er.

I teammesterskabet fører Callaway Competition foran GRT Grasser Racing Team og BMW Team Schnitzer.

Nicolai Sylvest havde sammen med Nikolaj Rogivue en skidt weekend, hvor de to Mercedes-AMG Team Zakspeed #20 kørere udgik i første løb mens de sluttede 15’er i andet løb. De har endnu sæsonens første generelle point til gode, mens de aktuelt ligger 11’er i Junior mesterskabet. Men allerede på nuværende tidspunkt er de uden chancer for nogle medaljer, da der allerede er 65,5 point op til 3. pladsen – som for øvrigt er teamkollegaen Luca Stolz i den anden Zakspeed Mercedes. Så teamet har farten, men mangler blot heldet til at Sylvest/Rogivue kommer med helt fremme, som vi så dem nogle gange i løbet af 2016 sæsonen.

Den næste afdeling af ADAC GT Masters skal køres den 21.-23. juli i hollandske Zandvoort.

Relaterede nyheder