Neel Jani: Jeg håber at det kommer til at gå ligesom sidste år

Forsvarende Le Mans vinder og FIA WEC Verdensmester Neel Jani ser frem til dette års Le Mans.

Selvom at han har fået 2 nye medkørere i denne sæson, ser han ikke det som noget større problem, fortalte han til Racing24-7.net på Spa i sidste måned.

“Jeg har kendt Andre i lang tid, i 10 år eller noget i den retning. Vi har den samme fysiske træner, så vi har altid kendt hinanden og har været venner, og haft det sjovt sammen, så det er godt at have ham som en del af vores bil. Og ligeså med Nick. Os 3 kommer god ud af det med hinanden, og lad os håbe at vi kan tage vores første sejr sammen imorgen (Spa, red.).”

Som vi ved nu, har de endnu deres første sejr tilgode, men findes der noget bedre sted end Le Mans, til at fejre den første sejr?

Neel Jani, Porsche #1
Photo: JJ Media

Jani er den eneste kører i bil nummer 1, som også kørte i bilen sidste år. Begge hans holdkammerater fra sidste år er ikke længere en del af Porsche’s LMP1 besætning. Lieb er dog reservekører for LMP1 holdet, mens Dumas kører for Signatech Alpine Matmut #36 i LMP2. Men det er ikke sådan at alting er bygget op omkring Jani.

“Når alt kommer til alt, så har Andre en masse erfaring fra Audi, og har mange andre ideer. Så jeg kan ikke sige – det er sådan her at vi arbejder. Til syvende og sidst er jeg åben for hans ideer, Nick har også ideer, fra sportsvogne og GT biler. Så det er sådan at et team skal arbejde sammen. Der er ikke nogen nummer 1 – det kan der ikke være, fordi så fungerer det ikke. Vi skal være helt åbne omkring alt, hvilket ikke altid er nemt, men det er det som giver os succes her.”

Han har stor respekt for Toyota. Toyota har vundet sæsonens to første løb, og vandt også næsten Le Mans sidste år, havde det ikke været for drama på Toyota’en på næstsidste omgang i løbet.

“Toyota har en god bil. Men det er omkring gennemsnitsfart, og at få alting til at spille sammen, hvilket aldrig er nemt. Det er endnu svære i et 6 timers løb. At have 3 kørere, som har hver deres speciale mht vejr, og så putte dem i bilen på det rigtige tidspunkt. Jeg håber at det kommer til at gå ligesom sidste år. Vi vil ikke først vinde på sidste omgang, vi vil vinde løbet før – men vi vil vinde det.”

Efter testdagen så det ud til at Porsche havde meget tid at finde, men vi ved det først efter kvalifikationen, eller måske først hen i løbet. Det er ikke altid den hurtigste bil som vinder løbet til slut i 24 timers løbet på Le Mans.

Relaterede nyheder