Scott Dixon: Det værste er, når du misser det første eller det andet sving – så tænker du aargh!!!

Scott Dixon deltager igen i år med Ford Chip Ganassi Team USA i bil nummer 69, når 24 timers løbet på Le Mans bliver startet om få timer.

Indycar stjernen var tæt på at måtte afgive hans sæde, da han fik en skade på anklen ved et alvorligt uheld under Indy 500 for 3 uger siden. Men nu er han klar og fysisk klar til at køre ræs.

“Det kommer til at tage noget tid, sandsynligvis 4 uger før det er tilbage til 100%. So faktisk bremser jeg med højre fod i denne her bil nu.”

Han deltog i løbet for første gang sidste år, så hvordan er det at være tilbage – er det ligeså spændende?

“Det er anderledes. Som en Rookie kommer du her og ved ikke hvad du skal forvende, så det er også positivt, ikke sandt? Du ved ikke hvad der er rigtigt eller forkert. På en måde, går du bare rundt og er fuld af forventning. Nu kender du til lidt mere – er en smule mere afslappet. Og du ved også hvad du kan forvente. Så det går begge veje. Men ja, det er jo dejligt at vide hvordan banen forløber, hvor toiletterne er, og hvor din kabine er og sådanne nogle ting. Så det er rart at være tilbage. Sidste år nød jeg det helt vildt – det var så sjovt. Selv gennem hele Indy, så jeg frem til at være tilbage her.”

Scott Dixon, Ford Chip Ganassi Team USA
Photo: JJ Media

Scott Dixon har den tidligere Le Mans vinder Stefan Johansson som manager, så har de to også snakket om eventen?

“Vi er meget tæt knyttet. Vi har været sammen siden 1999, så vi ser ofte hinanden. Så jeg har snakket med ham mange gange, specielt sidste år – til min debut her, og at komme til Le Mans for den første gang. Selv Chip (Ganassi, red) – han kørte her i 80’erne, så det er sjovt. Og historierne fra dette sted er legendariske. For mig er den største historie at Ford kommer tilbage. Og efter at Amon og McLaren vandt – det var ret specielt. Jeg er meget heldig at være en del af dette program.”

Omkring intensitet omkring racerløb, en af de mest intense oplevelser i motorsport, er at køre rundt på Indianapolis banen i de 4 omganges kvalifikation. Så får det altid til at virke kedeligt bagefter?

“Det er hmmmm – nej, intet er kedeligt. At komme så langt, kræver maksimal præstation, uanset hvor du er. Og jeg synes, at baner som denne også er krævende. Det er meget krævende fordi at du har sådan en lang omgang. Du skal lære at gå på kompromis. Fordi at på de korte baner, hvis de kvajer dig lidt i et sving, så venter du bare og kører omgange igen. Her har du ikke rigtig den mulighed, fordi at banen er så lang.

“Det værste er, når du misser det første eller det andet sving – så tænker du aargh!!! Så har du tre et halvt minut eller fire minutter inden at du kan prøve igen. Jeg elsker det her sted. Det er meget svært at få en omgang perfekt. Det ved, trafikken og kvalifikationsformatet. Det er det eneste sted på jorden, hvor du ikke laver noget i løbet af dagen, og så kører du om aftenen – det er så mærkeligt. Selvom vi bor i de her kabiner på banen, mig selv og Tony (Kanaan, red) og Rubens (Barrichello, red) sad og snakkede i går, og jeg sagde – det er klokken 3 om morgenen, vi må hellere komme i seng. Det er så fedt. Hver enkelt bil og hver bane har sine små ting, for at få det maksimale udbytte ud af det.”

Ford Chip Ganassi Team USA #69
Photo: JJ Media

Scott Dixon kører ikke med nogen form for pulsmåler, men bare fra hans eget indtryk, ved han nok godt hvor han har den højeste puls.

“Jeg kan forestille mig at det er Indianapolis (banen, red.), de 4 omgange. Der er pulsen høj, og du har virkelig arbejdet dig selv op. Men så har du gadeløb som er fysisk krævende som Detroit eller St. Pete – det er virklig svære. Du får ikke nogen afslapning.”

Dixon føler sig velforberedt til årets løb, efter at han prøvede at køre banen under forskellige forhold sidste år – en punkt som der ikke er brug for i år.

“Jeg kørte nogle omgange i regn i træningen. I løbet, var jeg 3’er i køreskifteplanen, så nej, det var kun Richard (Westbrook, red.) som fik regning i starten og så havde Ryan (Briscoe, red.) lidt i hans andet stint. Så det er fedt at det er varmt, rigtig varmt. Europa er ikke for gode til at have Aircondition,” siger han med et stort grin, da interviewet bliver fortaget i deres stegende hede hospitality område, med kun to små aircondition anlæg, som slet ikke kunne følge med den bagende sol.

“Sidste år, var det godt da det stoppede med at regne. Der var også meget regn i løbet af ugen, så ja, det er ikke så rart at have regn. Jeg kan forestille mig, at når det regner meget her, så bliver løbet meget meget hårdt.”

Relaterede nyheder