Dramatisk 24 timers Le Mans indtil nu

Det har været et utroligt dramatisk 24 timers Le Mans indtil videre.

Det legendariske løb er altid fuld af overraskelser, og dette års er ikke nogen undtagelse.

Der er sket rigtig mange ting i løbet, hvilket vi bringer i en senere dybdegående rapport, men vi prøver med en lille opsummering med de biler som er udgået, her ca. 4 timers før løbets afslutning.

På løbets første omgang stødte Toyota Gazoo Racing #9, kørt af Nico Lapierre, sammen med ByKolles Racing Team #4. Det kostede en skadet front til Toyota’en, og mens den kunne fortsætte til næste pitstop, fik ByKolles bilen med Oliver Webb bag rattet, en punktering og måtte humpe næsten en hel omgang, inden at den kunne få skiftet dækket samt fronten af bilen.

AF Corse #51, AF Corse #71 etc
Photo: JJ Media

7 omgange senere måtte ByKolles køre i pit igen, med en overophedet motor, og måtte derefter trække sig ud af løbet.

Godt en time inde i løbet stødte G-Drive Racing #26 og Proton Competition #88 sammen i Porsche kurverne. Begge biler kom tilbage til pitten i første omgang, men måtte herefter udgå på grund af for store skader, til at bilerne kunne repareres.

Først på aftenen kolliderede TDS Racing #28 og Risi Competizione #82 med høj hastighed på vej mod den første chikane på Mulsanne langsiden. Det totalskadede Ferrari’en på stedet, mens TDS Racing #28 en 7 minutters stop and go som præmie, da det var den som trak ind i siden på Ferrari’en, under et forsøg på en overhaling.

Toyota Gazoo Racing #7 & #8
Photo: JJ Media

Toyota #7 udgik lidt i to, da den fik problemer med koblingen. Kamui Kobayashi forsøgte at køre bilen tilbage på batteriet, men løb tør for strøm på hybriddelen ved indgangen af Porsche kurverne.

Ved 2 tiden i nat stødte Toyota Gazoo Racing #9, igen med Lapierre bag rattet, sammen med CEFC Manor TRS Racing #25. Det gav en punktering på venstre baghjul på Toyota’en, og i et forsøg på at komme tilbage til pitten, kørte Lapierre alt for hurtigt, og endte med at rykke bagenden på bilen i stykker, så han først mistede hydraulikken til gearskiftene, så han sad fast i gear. Olielækagen gav også en mindre brand i bagenden af bilen, men den blev dog slukket igen. Han forsøgte at komme tilbage til pitten på ren batterikraft, men løb så tør for strøm på hybriddelen få hundrede meter fra pitten – udgået.

Simon Trummer var den anden part i det sammenstød. Selvom at det ikke blev vist på tv, var der et onboard kamera fra Toyota’en, som viste at han lige havde overhalet #25. Herefter så vi blot en godt og grundigt smadret Manor racer, midt i sandkassen. Sporene i sandkassen tydede ikke på bilen havde kørt derud – men i stedet rullet derud. Der var dog ikke nogen tv billeder af denne del af uheldet.

Signatech Alpine Matmut #35 & Tockwith Motorsports #34 & Scuderia Corsa #65
Photo: JJ Media

Michael Christensen måtte udgå, efter at han havde en afkørsel i Ford chikanen, og landede så hårdt at bilen blev skadet. Han kunne ikke engang køre den tilbage til pitten, så den var mere eller mindre ude på stedet.

TDS Racing #28 med Emmanuel Collard havde en afkørsel i Porsche kurverne, hvilket sendte bilen i autoværnet, med så store skader, at den ikke kunne køre videre.

Med små 4 timer tilbage, tabte Porsche #1 olietrykket på motoren, og forsøgte herefter at køre bilen tilbage på hybriddelen. Andre Lotterer måtte dog parkere bilen halvvejs rundt på omgangen, og herefter tage et alternativt transportmiddel tilbage til pitten.

Panis Barthez Competition #23 gik i stå ude på banen med ca. 3 timer tilbage af løbet, og kom aldrig til at køre igen.

Udover det har der været punkteringer til rigtig mange af bilerne – heriblandt Corvette Racing #63, Aston Martin Racing #98, AMR #95.

Aktuelt fører Jackie Chan DC Racing #38 både fører LMP2 klassen og løbet generelt. Både Porsche #2 og Toyota #8 har haft problemer med hybriddelen, så de har tabt mere end en time i pitten til reparationer, men især #2 jagter føringen, og har lidt over en omgang til den generelle føring.

Aston Martin Racing #98
Photo: JJ Media

Signatech Alpine Matmut #35 ligger aktuelt 2’er i LMP2 og 3’er generelt, mens Vaillante Rebellion #13 med David Heinemeier Hansson ligger 3’er/4’er, men de har problemer med at få bilen startet efter pitstops. Indtil videre har de kunnet få den i gang med lidt nørklen, men der skal ikke ske meget før at flere konkurrenter er klar til at overhale dem.

Corvette Racing #63 med Jan Magnussen fører aktuelt GTE Pro klassen, men kæmper indæt med Porsche #91 og AMR #97 omkring føringen i klassen – og Ford og Ferrari er heller ikke langt væk fra podiepladserne med henholdsvis #67 og #71.

I GTE Am er det JMW Ferrari #84 som fører med 2 omgange ned til Scuderia Corsa Ferrari #62, som har Beechdean AMR #99 et minuts tid efter sig.

Relaterede nyheder