G-Drive Racing starter muligvis med handicap på Nürburgring

G-Drive Racing #26 starter muligvis FIA WEC løbet på Nürburgring med et handicap.

Det næste løb som Roman Rusinov deltager i, skal det team som han kører for, nemlig afsone en 3 minutters Stop&GO straf, og derudover yderligere en betinget 3 minutters Stop&GO straf, hvis at han laver nogen form for forseelse i de 3 efterfølgende løb.

Under Le Mans ugen var Rusinov ikke kun 1, heller ikke 2, ikke 3 gange, men hele 4 gange involveret i en situation, som stewards måtte kigge på.

Det hele startede i kvalifikationen torsdag aften, da Rusinov sidder i bilen. Klokken 20:34 overhaler han en anden bil under gul flagzone ude på banen. Det betød at alle de tider som han havde kørt indtil da, i den 2 timers session, blev annulleret.

Klokken 20:50 samme dag kom han så ind i pitlane, og blev kaldt til vægten, som står ved pitindkørslen. Her kører han så af vægten, inden at officials er færdige med at veje bilen. Her bliver det dog vurderet, at de tegn som han modtog fra de officials, ikke var helt tydelige, og at han derfor var overbevist om at han måtte køre. Det fik han reprimande for.

G-Drive Racing #26
Photo: JJ Media

22 minutter inde i løbet lørdag eftermiddag, spinder Roman Rusinov rundt på banen ved Ford Chikanen. Her kører han så mod kørselsretningen, og drejer ind i pitlane, hvor han holder ind hos teamet og får skiftet dæk, tanket samt div. anden kontrol af bilen. Det vælger løbsledelsen at give teamet en 10 minutters Stop&GO straf for.

Men inden at de når at offentliggøre den klokken 16:34, har Rusinov allerede været involveret i mere ballade ude på banen. Klokken 16:15 kolliderer han med Proton Competition Porsche #88 på vej ind i, ironisk nok, Porsche kurverne. Dette smadrer begge biler, og selvom de kunne køre tilbage til pitten, måtte begge biler herefter trækkes ud af løbet.

På grund af disse 4 forseelser i løbet af blot 1 arrangement, og at bilen udgik fra løbet, så kunne løbsledelsen ikke uddele noget straf på stedet, og valgte derfor at overføre straffene til de kommende løbsweekender.

Roman Rusinov er manden der medbringer G-Drive sponsoratet til G-Drive Racing, som drives af TDS Racing i år i FIA WEC serien, så chancerne for at han sidder i bilen på Nürburgring er rimelig store. Straffen er nemlig vedhæftet køreren og kan kun udstås i FIA WEC serien – og der er ikke specificeret nogen udløbsdato på den. Så skulle det ske at Rusinov sidder over, resten af sæsonen, medbringer han den umiddelbart blot til det næstkommende løb i 2018, 2019 eller hvornår han end måtte tage hans næste start i FIA WEC.

Relaterede nyheder