Vilander erstatter Bird på Nürburgring

Toni Vilander erstatter Sam Bird på Nürburgring i AF Corse Ferrari #71.

Den 36 årige finske racerkører er fabrikskører for Ferrari, og har de seneste par år kørt i IMSA serien i USA for Risi Competizione, men deltog inden da i FIA WEC sammen med Gianmaria Bruni for netop AF Corse. I 2014 blev makkerparret mestre i GTE Pro klassen, inden at de året efter sluttede 2’er i samme mesterskab.

Toni Vilander var også til start på Le Mans i år for Risi Competizione, hvor løbet desværre sluttede før tid, da holdkammerat Pierre Kaffer blev kørt i autoværnet af en LMP2 racer lørdag aften.

Vilander bliver holdkammeret med Davide Rigon, som aktuelt ligger på 3. pladsen i GT kørernes VM stilling. Derfor skaber det også undren at Sam Bird har valgt at prioritere hans Formel E program, som har datosammenfald mellem WEC løbet på Nürburgring og Formel E afdelingen i New York.

AF Corse Ferrari #71
Photo: JJ Media

Vi må se om Bird’s beslutning for betydning for hans fremtidige karriere hos Ferrari, eller om de også er helt afklaret med englænderens Formel E arrangement.

Både Formel E og FIA WEC har offentliggjort at der ikke vil komme datosammenfald i 2018, da de to serier ikke længere ønsker at modarbejde hinanden. I 2017 var der, udover det kommende løb på Nürburgring, også datosammenfald mellem Prologen på Monza og Formel E løbet i Mexico City.

Relaterede nyheder