WEC stillingerne – 36 timer inde i sæsonen

FIA World Endurance Championship har nu kørt 36 af de 72 timer som sæsonen indeholder. Så tidsmæssigt er vi halvvejs, men der er altså stadig 6 forskellige løb mere, som der skal køres, inden at nogen kan kalde sig for Verdensmester.

Så lad os kaste et blik på pointstillingerne, og ser hvordan at det ser ud nu.

I kampen om Verdensmesterskabet for kørere ligger Porsche #2 med Brendon Hartley, Timo Bernhard og Earl Bamber, efter deres Le Mans sejr, i front af mesterskabet, mens Toyota Gazoo Racing #8 kørerne Anthony Davidson, Kazuki Nakajima og Sebastien Buemi ligger på andenpladsen. På 3. pladsen finder vi Jackie Chan DC Racing #38 kørerne Oliver Jarvis, Ho-Pin Tung og Thomas Laurent, med teamkammeraterne fra #37 Alex Brundle, David Cheng og Tristan Gommendy som 4’er.

Jackie Chan DC Racing #37 & #38
Photo: JJ Media

Porsche fører også konstruktørmesterskabet i LMP1 foran Toyota.

I mesterskabet for LMP2 kørere ligger #38 også i front, mens Bruno Senna, Julien Canal og Nicolas Prost i Vaillante Rebellion #31 ligger toer. På 3. pladsen har vi Signatech Alpine Matmut #36 med Gustavo Menezes og Matt Rao. Samme stilling har vi også i teammesterskabet for LMP2.

I Verdensmesterskabet for GT kørere har vi Ford Chip Ganassi Team UK #67 med Harry Tincknell, Andy Priaulx og Pipo Derani i front, mens Aston Martin Racing #97 med Darren Turner, Jonny Adam og Daniel Serra er på andenpladsen, foran Sam Bird og Davide Rigon i AF Corse Ferrari #71. Samme stilling har vi i teammesterskabet for GTE Pro.

Det ser lidt anderledes ud for konstruktørmesterskabet i GT, hvor Ford fører foran Ferrari, Aston Martin og Porsche.

Porsche #92 & AF Corse Ferrari #51
Photo: JJ Media

I GTE Am mesterskabet har vi Clearwater Racing #61 med Keita Sawa, Matt Griffen og Weng Sun Mok i føring, mens Aston Martin Racing #98 med Paul Dalla Lana, Mathias Lauda og Pedro Lamy indtager andenpladsen. Dempsey-Proton Racing Porsche #77 med Matteo Cairoli, Marvin Dienst og Christian Ried er aktuelt 3’er. Samme stilling er der i teammesterskabet for GTE Am.

Kaster vi et blik på danskerne, så ligger David Heinemeier Hansson aktuelt 20’er i Verdensmesterskabet for kørere, mens han indtager 10. pladsen i LMP2 mesterskabet. Udelukkelsen på Le Mans kostede rigtig dyrt for ham og Vaillante Rebellion #13 teamet.

Nicki Thiim og Marco Sørensen i Aston Martin Racing #95 ligger sammen med Richie Stanaway på 7. pladsen i Verdensmesterskabet for GT kørere, mens Michael Christensen blot er 12’er, efter at hans Porsche #92 er udgået ved 2 ud af de 3 løbsweekender i år.

Men som sagt er der stadig 36 timers ræs at der skal køres, og pointmæssigt er 40% inde i sæsonen. Så meget kan – og vil – ske, i sæsonens 6 sidste afdelinger. Næste løb køres om godt 14 dage på Nürburgring.

Relaterede nyheder