Drama på Norisring

Det blev et højdramatisk søndagsløb i DTM på Norisring.

Polemanden Tom Blomqvist fik en møjstart, og var kun 6’er efter første sving.

Lucas Auer, Tom Blomqvist, Augusto Farfus, Jamie Green og Maro Engel dykkede i pit allerede efter første omgang til deres obligatoriske pitstop, mens Timo Glock og Marco Wittmann kom ind på 2. omgang.

Jamie Green lavede en fed overhaling ind i sving 1, hvor han gik side om side med Tom Blomqvist og Timo Glock, og det lykkedes ham at komme forbi.

Mattias Ekström og Wittmann gnubbede skærme på vej ind i sving 1 og selvom Ekström tabte nogle placeringer i første omgang, kom han tilbage igen senere på samme omgang. Dette var kun opvarmning til hvad der skete senere i løbet.

Paul Di Resta ventede til 17. omgang med sit pitstop, mens Edoardo Mortara ventede helt til 20. omgang. Dermed var det kun Loic Duval som ventede med sit pitstop.

Efter 24 omgange stødte Rene Rast og Robert Wickens sammen. Rast var på indersiden og trak ud mod muren. Wickens blev bare på gassen, og skubbede Rast mere end hundrede meter langs muren. Uheldet resulterede i en Safety Car periode, mens inden at den kom på banen, lykkedes det faktisk de to kørere at komme fri igen, og fortsætte.

Maxime Martin, BMW M4 DTM
Photo: JJ Media

Lige nøjagtig den Safety Car periode var ren gift for Duvals løb, som fra føring dumpede helt ned på sidstepladsen, efter sit pitstop.

Maxime Martin udnyttede en kamp mellem Lucas Auer og Loic Duval under genstarten af løbet, og tog føringen.

Kort tid efter blev løbet rødflaget, da der var et alvorligt uheld mellem Gary Paffett og Mike Rockenfeller. Paffett ramte et bump på banen hvilket sendte bilen i autoværnet med maxhastighed, hvor han først ramte med den ene ende af bilen, inden at den blev slynget rundt og ramte med den anden ende. Herefter skøjtede Paffetts bil mere eller mindre ubremset ind i siden på Rockenfellers Audi, hvor døren bliver rykket af.

Rockenfeller kunne selv stige ud af bilen, men humpede rundt, og skulle derefter undersøges nærmere. Der gik lidt tid inden at Paffett kom ud af bilen, men efter at lægerne havde sikret sig at han var ok, kunne han selv stige ud af bilen.

Grundet til det røde flag var de alvorlige sammenstød, så lægerne med det samme kunne komme til bilerne, samt de mange vragdele og skadet autoværn.

Efter godt en halv times reparations- og oprydning startede løbet igen. Lucas Auer var hurtig til at dykke inden om Maxime Martin, men få omgange efter kom Martin forbi igen, og kunne køre sejren i hus.

Der var igen mega drama på de sidste to omgange, hvor Lucas Auer kørte langsommere og langsommere. Det bremsede Marco Wittmann så meget ned, at Mattias Ekström kunne dykke forbi den forsvarende mester. Wittmann lavede dog en idiotisk manøvre ind i sidste sving, hvor han påkørte Ekström, så Ekström bliver skubbet ud af sporet. Det åbnede så døren til Edoardo Mortara, der snuppede 3. pladsen, og gjorde det til et BWT Mücke Motorsport 2-3 podie.

Der bliver helt sikkert kø hos løbets dommere de næste timer, hvor Audi Sport allerede har haft et horn i siden på BMW gennem de sidste weekender for diverse manøvre på og udenfor banen. De vil med stor sikkerhed klage over Wittmanns manøvre, men det er op til dommerne at afgøre, om han skal have en straf.

Mattias Ekström fører fortsat mesterskabet, men Lucas Auer er nu blot 2 point bag ham, mens Maxime Martin er hoppet helt op på 3. pladsen i mesterskabet, foran Jamie Green.

Det næste løb skal køres om 3 uger på Moscow Raceway.

Relaterede nyheder