Rallycross fest i Höljes

Formel 1 har Monaco, Indycar har Indianapolis, Sportsvogne har Le Mans – Rallycross har Höljes

Sådan startede tv udsendelsen fra svenske Höljes – og det er virkelig en folkefest, ude midt i en svensk granskov.

Weekenden var perfekt med solskin fra start til slut, hvilket gav kørerne perfekte forhold til at kæmpe på denne klassiske bane.

Den forsvarende Verdensmester og aktuel VM 2’er Mattias Ekström var ikke til stede i Höljes, da han havde et DTM datosammenfald, og Audi Sport havde valgt at svenskeren skulle sidde i sin Audi R5 DTM i stedet for Audi S1 WRX bilen.

EKS teamet havde erstattet Ekström med Per-Gunnar Andersson, men det skulle blive en rigtig skidt weekend for teamet. Toomas Heikkinen blev bedste mand i 14. position, efterfulgt af P.-G. Andersson mens Reinis Nitiss blot blev 18’er. Dermed ingen semifinale for EKS teamet, og enhver drøm om forsvar af teammesterskabet er helt slukket. De mangler nu over 100 point op til PSRX Volkswagen Sweden Teamet, der fører VM for holdene.

De 4 kvalifikationsrunder blev afvikles med en masse tæt ræs, men uden det helt store drama.

Sebastien Loeb, Timo Scheider, Ken Block, Sebastian Eriksson, Jean-Baptiste Dubourg
Photo: FIAWorldrallycross.com

I semifinale 1 havde vi Johan Kristoffersson, Sebastien Loeb, Timmy Hansen, Niclas Grönholm, Ken Block og Timur Timerzyanov, mens Petter Solberg, Andreas Bakkerud, Kevin Eriksson, Janis Baumanis, Timo Scheider og Sebastian Eriksson er kørerne i semi 2.

Kristoffersson, Loeb og Hansen gik igennem fra semifinale 1, hvor alting forløb nogenlunde gnidningsfrit mens der var kæmpe drama i semi 2.

Solberg kom ikke af sted, da de grønne lamper tændte. I stedet kunne Bakkerud køre en suveræn sejr hjem. Kevin Eriksson kørte en perfekt semifinale og blev 2’er foran Janis Baumanis. Solberg forsøgte flere gange at komme forbi Scheider, men lavede flere småfejl, og måtte tage til takke med 6. og sidstepladsen.

Timo Scheider
Photo: FIAWorldrallycross.com

Johan Kristoffersson var totalt urørlig i finalen, som han vandt suverænt over Andreas Bakkerud og Sebastien Loeb. Eneste rigtig spændende moment i finalen, var da Bakkerud ventede til sidste omgang med at køre jokerlap, og så om han ville komme ud foran, mellem eller bag de to Team Peugeot Hansen biler med Loeb og Timmy Hansen.

Dermed udbyggede Kristoffersson VM føringen til Petter Solberg, der nu indtager 2. pladsen foran Mattias Ekström.

PSRX Volkswagen Sweden fører VM for hold, med Team Peugeot Hansen og EKS på de efterfølgende pladser.

Den næste afdeling af FIA World Rallycross Championship er om 5 uger i Trois-Rivieres i Canada.

 

Relaterede nyheder