Asian Le Mans Series forbereder sæson 3

Asian Le Mans Series, eller i daglig tale Asian LMS, har den foreløbige kalender til sæson 3 klar.

Oprindelig var der 5 datoer på kalenderen, men den nyeste opdatering af kalenderen har 4 datoer.

Sæsonen starter sidste weekend i oktober på Zhuhai banen i Kina, inden at Fuji banen i Japan og Buriram i Thailand også besøges, mens sæsonen afsluttes første weekend i februar på Sepang banen i Malaysia.

Asian LMS drives af ACO, i et forsøg på at for sportsvogns ræs udbredt Asien. Vinderne får en starttilladelse til Le Mans, 4 måneder efter sæsonafslutningen, hvilket får flere europæiske hold til at drage til Asian, når ELMS sæsonen er slut.

I den første sæson var der 4 LMP2 hold, 3 LMP3 hold, 2 CN hold og 13 GT biler til start, fordelt på 4 løbsweekender. Her var der bl.a. nogle weekender med under 10 deltagere.

Jackie Chan DC Racing #38
Photo: JJ Media

Sæson 2 var en klar fremgang i deltagerantallet, hvor der stadig var 4 LMP2 hold, men hele 10 LMP3 hold, 1 CN hold og 18 GT biler.

Der er flere lokale hold blandt deltagerne, men også europæiske hold som Algarve Pro Racing, Race Performance, Tockwith Motorsports og ARC Bratislava.

Serien var også det, der gav DC Racing mod på LMP racerløb, hvor de deltog med en LMP3 bil i 2015/16, inden at de startede i FIA WEC sammen med Signatech Alpine teamet i 2016 sæsonen, hvorefter at de til 2016/17 sæsonen fik Jackie Chan med på teamnavnet, og de nu deltager i WEC med hele 2 biler, og var blot en time fra at vinde 24 timers løbet på Le Mans generelt! I stedet sluttede de generelt 2’er og 3’er samt 1 og 2 i LMP2 klassen.

Clearwater Racing fik også deres indgang til ACO racerløb gennem Asian LMS, hvor de også har deltaget i begge de første sæsoner, inden at de hoppede med på FIA WEC vognen til 2017 sæsonen i GTE Am klassen.

Clearwater Racing #61
Photo: JJ Media

2017/18 sæsonen har endnu ikke nogen deltagerliste offentliggjort, men målet er at krydse 30 biler igen, og holde et højt gennemsnit gennem sæsonen.

Serien består af 4 timers løb, med en mulighed for at en af afdelingerne bliver et lidt længere løb.

Hele kalenderen er som følger:

27.-29. oktober – Zhuhai (Kina)
1.-3. december – Fuji (Japan)
11.-13. januar – Buriram (Thailand)
2.-4. februar – Sepang (Malaysia)

Relaterede nyheder