Frederik Vesti tager debutsejr i ADAC Formel 4

På grund af en lettere fugtig bane, valgte løbsledelsen at give kørerne 2 opvarmningsomgange, og derved blev løbet reduceret fra 30 minutter til 27 minutter. Oschersleben banen var dog så tør, at alle startede på tørvejrsdæk, da det kun var udenfor ideallinjen.

Startgridden til løb 3 afgøres af løbsresultatet fra løb 1, hvor man så efterfølgende vender top 10. Det betød at Michael Waldherr havde Pole Position foran Frederik Vesti og Sophia Flörsch.

Jonathan Aberdein spandt endda på opvarmningsomgangen, i forsøget på at varme dækkene op. Han fik dog hurtigt bilen på rette kurs igen, og kunne indtage hans 9. startposition igen.

Vesti fik den bedste start og kørte side om side med Waldherr gennem den første svingkombination, inden at han endelig kunne tage førstepladsen ind i sving 3.

På 3. omgang får Flörsch et problem med bilen, og kører pludselig langsomt midt på banen. Dermed måtte de bagvedkørende hurtigt undvige til højre og venstre. Heldigvis var der ingen at der ramte hende, selvom flere måtte en tur igennem gruset.

Frederik Vesti, Michael Waldherr, Sophia Flörsch
Photo: ADAC Motorsport

David Malukas og Kami Laliberte havde også en hjul mod hjul duel, hvor Laliberte endte med at komme forbi.

Nicklas Nielsen havde også fået en god start fra 15. startposition, og var hurtigt oppe på 12. pladsen.

Julian Hanses og Leonard Hoogenboom havde også en duel, men her kunne Hoogenboom ikke holde sin bil på banen, og måtte en tur gennem græsset.

Frederik Vesti fik et rigtig flot forspring i front af feltet, og lod Michael Waldherr, Juri Vips og Kim Luis Schramm kæmpe om de resterende podiepladser. Waldherr var hårdt presset af den nu tidligere mesterskabsførende. Den aktuelt mesterskabsførende Felipe Drugovich havde dog problemer med at komme frem fra 8. startposition, og havde faktisk tabt en plads til Jonathan Aberdein.

10 minutter før løbsafslutning kom der Safety Car på banen, da Tom Beckhäuser kørte op i bagenden på Richard Wagner, og blev hængene på bagenden af hans bil. Begge kørere kunne dog stige uskadte ud af bilerne, da det skete ved forholdsvis lav hastighed.

Dermed var hele Vestis forspring på over et sekund væk igen, og han måtte i gang igen de sidste 8 minutter af løbet.

Han fik et rigtig godt forspring allerede ved det grønne flag, og kunne herefter ubekymret køre mod målflaget.

Nicklas Nielsen og David Malukas duellere endnu en gang, og selvom Nielsen forsøgte at overhale Malukas, lykkedes det ham ikke at komme forbi. Dermed måtte han tage til takke med 12. pladsen i løbet.

Podium race 3 – Frederik Vesti, Michael Waldherr, Juri Vips
Photo: ADAC Motorsport

Kami Laliberte lavede en fed overhaling på Jonathan Aberdein med kun 2 minutter tilbage af løbet, og avancerede derfor fra 12. startposition til 8. pladsen ved målflaget.

Det lykkedes Frederik Vesti at køre karrierens første ADAC Formel 4 sejr i hus, foran Michael Waldherr og Juri Vips.

Juri Vips tog føringen i mesterskabet igen, med Felipe Drugovich ikke langt bag ham.

Den næste afdeling af ADAC Formel 4 skal køres på Nürburgring den 4.-6. august.

Relaterede nyheder