Sebastien Buemi på Nürburgring – Pierre Gasly i New York

Den forsvarende FIA Formel E Mester Sebastien Buemi har haft et svært valg forud for den kommende weekend.

Skulle han gå efter at forsvare den aktuelle føring i Formel E mesterskabet, eller skulle han gå efter at erobre første pladsen i FIA WEC?

Schweizeren har valgt det sidste, i noget som med sikkerhed har været en meget svær beslutning.

Datosammenfaldet har været kendt i lang tid, men beslutningen er kun faldet i allersidste øjeblik. Buemi stod på FIA WEC entry listen til Nürburgring, som blev frigivet for et par uger siden. Men der var stadig en mulighed for at han evt kunne køre lørdagsløbet i New York for Renault e.dams, og derefter vende tilbage til FIA WEC for Toyota Gazoo Racing om søndagen.

I stedet bliver det franske Pierre Gasly der skal sidde i Spark-Renault Z.E 16 raceren gennem hele weekenden i New York. Her bliver han holdkammerat med teams faste kører, Nico Prost.

Sebastien Buemi, Renault e.dams
Photo: Zak Mauger/LAT/Formula E

Renault e.dams team-medejer Allan Prost udtager:

“Jeg er ked af dette sammenfald mellem WEC og FE, der kunne have været undgået. Men vi må se fremad og vi er meget glade for at sige velkommen til Pierre Gasly. At køre ræs i New York kommer til at blive en udfordring, da det bliver hans Formel E debut henimod slutningen af mesterskabet. Men når man kigger på vores forberedelser, er vi selvsikre og vores mål er stadig de samme – at score det højst mulige antal point for at styrke føringen i mesterskabet.”

Toyota Gazoo Racing derimod nævner intet omkring Formel E – naturligt nok da begge deres Formel E kørere, Sebastien Buemi og Jose Maria Lopez, begge er at finde i bilerne på Nürburgring.

 

Relaterede nyheder