Pole til Toyota Gazoo Racing på Nürburgring – opdateret

Toyota Gazoo Racing tog Pole Position på Nürburgring, forud for 6 timers løbet i morgen.

Kamui Kobayashi og Jose Maria Lopez var kørerne i Toyota Gazoo TS050 Hybrid #7, der lykkedes at køre 2 tider, som i gennemsnit var hurtigere end Timo Bernhard og Brendon Hartley i Porsche #2. Det var dog Andre Lotterer i Porsche #1, der kørte den ultimativt bedste omgangstid, men Neel Janis omgangstid var lidt langsommere, så de endte blot 0,160 sekund efter Pole. På 4. pladsen kom Toyota Gazoo Racing #8.

Toyota Gazoo Racing #7
Photo: JJ Media

Hvis man leder efter enlige privat LMP1 bil, skal man langt ned på listen. Bykolles Racing Team #4 kørte blot 15. hurtigste tid af alle, og ligger derved som den næstdårligste LMP bil i hele feltet! Kun Tockwith Motorsports #34 kørte en dårligere gennemsnitstid end Bykolles. Deres gennemsnitstid var næsten 10 sekunder langsommere end Toyotaens Pole Position tid. Det lød også meget mærkeligt ude på banen, hvor Bykolles kørerne skiftede gear meget hurtigt efter hinanden, som om at motor ikke måtte kommer et hvis antal omdrejninger. Vi får at se hvordan at det går i løbet i morgen. Men vi kan nok godt forvente en masse frustrerede LMP2 kørere, da Bykolles normalt har topfarten, men bare ikke de matchende svinghastigheder.

I LMP2 havde G-Drive Racing #26 kørt sig til Pole Position, men blev efterfølgende udelukket. Læs mere om det her

Jackie Chan DC Racing #38
Photo: JJ Media

Jackie Chan DC Racing #38 starter dermed fra Pole Position, og fortsætter de gode takter, som de har vist sæsonen igennem, mens Vaillante Rebellion #31 var 2. hurtigst, foran deres holdkammerater, som bl.a. tæller David Heinemeier Hansson i #13 som 3’er.

I GTE Pro klassen holder Michael Christensen og Kevin Estre på Pole Position i deres Porsche #92, mens Nicki Thiim og Marco Sørensen i Aston Martin Racing #95 hoppede med i første række, og derved gjorde det til en ren danskerrække. Porsche #91 starter 3’er inden at Ford Chip Ganassi Team UK #66 og AF Corse Ferrari #71 gjorde det til 4 forskellige mærker i top 5.

Porsche #92
Photo: JJ Media

I GTE Am tog Aston Martin Racing #98 Pole Position foran Dempsey-Proton Racing Porsche #77 og Spirit of Race Ferrari #54. Kun kampen mellem #54 og Gulf Racing UK Porsche #86 var indenfor 0,1 sekund, mens der var adskillige tiendedele mellem de andre i klassen.

Aston Martin Racing #98
Photo: JJ Media

Løbet starter klokken 13.00 søndag eftermiddag.

 

Relaterede nyheder