Solrigt lørdagsløb i New York

Den 9. afdeling af dette års FIA Formula E Championship blev kørt lørdag på havnefronten i Brooklyn, New York.

Alle mesterskabskandidaterne lugtede blod, da den mesterskabsførende Sebastien Buemi ikke var til stede i denne weekend, da han i stedet skulle deltage i FIA WEC på Nürburgring i Tyskland.

Debutanten Alex Lynn havde sensationelt kvalificeret sig på Pole Position i hans allerførste Formel E løb. Daniel Abt skulle starte 2’er, foran Jean-Eric Vergne og Lynns DS Virgin Racing holdkammerat, Sam Bird. Buemis nærmeste konkurrent i mesterskabet, Lucas Di Grassi, skulle blot starte løbet i 10. position – en plads bag Buemis holdkammerat, Nico Prost. Buemis afløser, Pierre Gasly, havde dog en svær start på hans Formel E, og kvalificerede sig blot som 19’er.

Adam Carroll, Panasonic Jaguar Racing
Photo: Photo: Steven Tee/LAT/Formula E

Da starten går, var der kun få meter til at bilerne skulle igennem en hårnål. Her bliver Alex Lynn presset lidt ud af Daniel Abt, og mister føringen til Abt, mens Sam Bird allerede er oppe på 3. pladsen, efter han dykkede indenom Jean-Eric Vergne. Der var masser af kontakt rundt på første omgang, men alle på nær Mitch Evans kom rundt på omgangen uden de større skader. Evans havde fået ødelagt hans forhjulsophæng, og måtte i pit med det samme, og skifte bil.

Evans gik derefter i gang med at jagte løbets hurtigste omgang, hvilket dog ikke lykkedes ham, da Maro Engel snuppede det ene point fra ham.

Nelson Piquet Jr lavede et lille tog efter sig, og på 7. omgang blev Jerome D’Ambrosio lidt for utålmodig, og kørte op i bagenden af Piquet Jr.

Sidste afdelings store pointscorer, Felix Rosenqvist, startede kun 17’er, men var allerede oppe på 10. pladsen efter 9 omgange.

Nick Heidfeld kom stille og rolige snigende op fra 6. startplads, til at indtage 4. pladsen efter 10 omgange.

D’Ambrosio fik mekanisk-defekt flag, da hans frontvinge hang og flagrede efter kontakten med Piquet Jr. Dermed måtte han tidligt i pit og få repareret bilen.

På 16. omgang kom Sam Bird forbi Daniel Abt, i en flot udbremsningsmanøvre på vej ind i sving 6. På samme omgang smuttede Nick Heidfeld også forbi Alex Lynn, i kampen om 3. pladsen.

Antonio Felix Da Costa stødte sammen med Adam Carroll på 18. omgang, hvilket sendte nogle små vragrester på banen, men ikke nok til en Safety Car, da de ikke lå på ideallinjen.

Daniel Abt, Nick Heidfeld, Lucas Di Grassi, Pierre Gasly og Robin Frijns kunne køre en omgang mere end størstedelen af feltet, men det gav dem ikke nogen fordel, da Sam Bird stadig var i front, efter alle havde været i pit. Faktisk tabte de allesammen placeringer.

Efter pitstoppet førte Sam Bird foran Jean-Eric Vergne, Daniel Abt og Stephane Sarrazin. Sarrazin var blot startet i 11. position med med eminent kørsel, kom han ud som 4’er.

FIA Formula E, New York, Saturday
Photo: Sam Bloxham/LAT/Formula E

Alex Lynn måtte udgå kort efter at han var skiftet over i bil nummer 2. Der kom en lille røgsky, hvorefter bilen skred ud, og teamet snakkede på teamradioen om trækaksel som mulig årsag. En ærgerlig afslutning, på en ellers god dag for englænderen.

Med 11 omgange tilbage af løbet røg Adam Carroll ud af top 10, da både Tom Dillmann og Pierre Gasly overhalede Panasonic Jaguar Racing køreren i samme sving. Dillmann fik døren lukket op, og Gasly smuttede med.

Lucas Di Grassi lå hårdt pres på Felix Rosenqvist, hvilket fik svenskeren til spinde under en nedbremsning. Han røg baglæns ind i nogle af plastik barrierne rundt om banen, men sammenstødet var nok til at rykke bagvingen af bilen, og han måtte i pit efter en ny en.

Med 6 omgange tilbage af løbet ramte Nick Heidfeld en curb så hårdt at hans baghjulsophæng knækkede, og tyskeren måtte parkere bilen.

Dermed måtte der en Safety Car på banen, for at få bilen ryddet af vejen igen.

Løbet blev frigivet med 2 omgange tilbage, og med ca 20% strøm tilbage på bilerne batterier, var der masser at kæmpe med.

Sam Bird fik en fantastisk restart og fik et pænt hul til Vergne. Abt lå med Sarrazin helt oppe under bagvingen, og på vej ud på allersidste omgang, udbremsede Abt sig selv. Dermed sluttede Techeetah 2’er og 3’er med Vergne og Sarrazin. Da Abt kom tilbage på sporet, var han lige ved at smadre holdkammerat Di Grassi af banen, men brasilianeren kom forbi, og kunne køre i mål på 4. pladsen.

Det viste sig dog efterfølgende at der havde været et teknisk problem på Abts bil, og han så ikke engang målflaget, hvilket var meget bittert, efter at have lagt til en podieplacering gennem hele løbet.

Søndag eftermiddag lokaltid skal den 10. afdeling af dette års FIA Formula E Championship køres.

Relaterede nyheder