BMW har startet testen af deres nye M8 GTE bil

BMW har startet testen af deres nye M8 GTE version til næste års FIA World Endurance Championship.

Racing24-7.net har set billeder og video af bilen, der stadig er på et meget tidligt udviklingsstadie. Men vi vælger ikke at bringe disse billeder og video af bilen i følge aftale med ophavsmanden til disse, men blot et billede, som BMW har frigivet som en teaser for gadebilen. Bilen kørte i de klassiske hvide og sorte kamuflage farver, som man så ofte ser, når bilfabrikanter er ved at udvikle en ny bil.

Motoren er efter lyden at dømme en V8 turbo, som er frontmonteret. De to udstødninger kommer ud på højre side af bilen, lige foran baghjulet, hvor der kommer 2 udstødningsrør ud. Selve motorlyden lyder meget som Ferrari 488 GTE, og slet ikke så grov i lyden som eksempelvis Ford GT GTE raceren er, som kører med henholdsvis V8 og V6 turbo motorer.

Fronten ligner meget den aktuelle M6 GTLM bil, der bliver brugt i IMSA mesterskabet, men har væsentlige aerodynamiske ændringer bag forhjulene, hvor den buler ud, og der er 2 luftudtag, til at komme af med luften fra køleren og motoren, samt muligvis også bremserne. Den har en markant grill samt 2 store åbninger øverst på motorhjelmen, som vi også kender det fra M6 GTLM.

BMW M8 concept roadcar
Photo: BMW

Bagvingen er en såkaldt Swan Neck bagvinge, og adskiller sig derfor markant fra de andre aktuelle GTE biler. Den er lidt i retning af deres DTM bagvinge, men da der ikke skal bruges DRS i WEC, er selve monteringspunkterne anderledes opbygget, plus de såkaldte endplates er meget mindre.

Bilens bagende har en markant diffusor, som er langt mere integreret end det som man ser på de nuværende GTE biler, hvor de hos konkurrenterne hænger langt ud bag bilen. I stedet ser bagende, kofanger og diffusor ud til at gå ud i et, eller måske med en meget lille åbning mellem disse. Der er en åbning lige foran begge baghjul samt et i taget. De to åbninger i siden er højst sandsynligt til bremsekøling på bagakslen og den øverste er enten til cockpit køling, eller måske køling af bagtøj og/eller gearkasse.

Der blev testet på Michelin dæk.

Det bliver interessant, når at der kommer yderligere yderligere informationer på denne nye bil fra officielt hånd.

Relaterede nyheder