Mesterskabsførende udbygger føring

Der var action for alle pengene, da den 7. afdeling af ADAC GT Masters blev kørt i Holland.

Callaway Competition Corvette #77 startede på Pole Position foran Aust Motorsport Audi #3, Mercedes-AMG Team Zakspeed #21 og GRT Grasser Racing Team Lamborghini #19. Dermed var der 4 forskellige mærker på de 4 første pladser, i det 27 bils store felt på Zandvoort banen.

Der var drama allerede på opvarmningsomgangen, da Land Motorsport Audi #2 gik i stå, og det krævede en ekstra opvarmningsomgang til at få bilen fjernet. Dermed blev løbsdistancen nedsat til 57 minutter.

Kort inde i løbet måtte BWT Mücke Motorsport Audi #24 udgå, efter kontakt med YACO Racing Audi #50, der også måtte udgå.

Jules Gounon i #77 blev hårdt presset af Luca Stolz i #21, der havde overhalet Marcus Pommer i #3 allerede på første omgang. Der skete dog ikke nogle positionsskift mellem dem, inden det obligatoriske pitstop.

BWT Mücke Motorsport Audi #26 fik sig en lille snurretur, efter Nicolai Sylvests holdkammerat Nikolaj Rogivue i Mercedes-AMG Team Zakspeed #20 ramte ham på bagskærmen. Med det samme kom der en undersøgelse af Rogivue, men det blev vurderet til en race incident, uden nogen straf til nogen af parterne.

Callaway Competition #77
Photo: Gruppe C Photography

GRT Grasser Racing Team #19 var den første af de førende biler, der dykkede i pitten.

Zakspeed #20 tiltrak opmærksomhed fra løbets officials endnu en gang, da de var 0,1 sekund for hurtig i deres obligatoriske pitstop. Så det gav dem en drive-through straf, og satte dem ud af enhver chance for et godt resultat. Omgangen efter dykkede holdkammeraterne #21 også i pit – og lavede nøjagtig den samme fejl! Altså drive-through straf til begge biler – det er meget dårligt arbejde af de ansvarlige hos teamet, ikke blot at lave fejlen en gang, men lave den samme fejl to gange.

#08 fik en drive-through for at have kørt for hurtig i pitten, da Audi Sport racing academy kører Ricardo Feller overlod bilen til Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Callaway Competition #77 holdt dog føringen efter pitstoppet, foran GRT Grasser Racing Team #19, der hoppede foran Aust Motorsport #3 under pitstoppet. Med Mercedes-AMG Team HTP Motorsport #48 på 4. pladsen var der fortsat 4 forskellige mærker i top 4.

Attempto Racing Lamborghini #66 og MRS GT-Racing Nissan #22 stødte sammen med godt 20 minutter af løbet. Det gav så store skader at Lambo’en med Emil Lindholm måtte udgå, mens Marc Gassner kunne fortsætte.

HB Racing WDS Bau #7 fik en punktering med blot 14 minutter tilbage af løbet.

BWT Mücke Motorsport #26
Photo: Gruppe C Photography

Med 10 minutter tilbage af løbet var der mega drama, da GRT Grasser Racing #19 fik en dækeksplosion ved høj hastighed. Det sendte Mirko Bortolotti i gruset, og sendte en Safety Car på banen. Der var nemlig rigtig mange vragdele på banen, og sandsynligvis en af disse, der gjorde at hans baghjul eksploderede.

Oprydningsarbejdet tog så lang tid, at der blot var 2 minutter tilbage af løbet, da løbet blev givet frit. Med det samme gik Luca Ludwig i #20 dykkede med det samme indenom Philipp Eng i #42 i kampen om 5. pladsen.

På løbet sidste omgang forsøgte Sven Müller i Precote Herberth Motorsport Porsche #99 en overhaling, men han missede sit bremsepunkt og måtte undvige igennem gruset for ikke at ramme de forankørende.

Callaway Competition #77 vandt løbet foran Aust Motorsport #3 og Mercedes-AMG Team HTP Motorsport #48. Dermed var der hollanske kørere på både 1. og 3. pladsen med Renger van der Zande og Indy Dontje. Van der Zande afløste  i #77 for Daniel Keilwitz, som måtte sidde over på grund af et brækket ben – læs mere her.

Nicolai Sylvest i #20 fuldførte løbet på 16. pladsen, hvilket teamet langt fra kan være tilfreds med.

Sæsonens 8. løb i ADAC GT Masters skal køres i morgen søndag.

Relaterede nyheder