Spænding i østrigsk kvalifikation

Kvalifikationen til den 3. afdeling af European Le Mans Series blev kørt i dag på Østrigske Red Bull Ring.

De 6 biler i GTE var først ude i kvalifikationen, hvor hver klasse havde 10 minutter hver.

Der var utrolig tæt kamp mellem alle mærker, og tiderne skiftede hver eneste gang at de krydsede målstregen. Det kombineret med adskillige advarsler og efterfølgende slettede omgangstider på grund af bilerne havde kørt ud over banen. Noget som for øvrigt gjorde sig gældende i alle klasserne.

Det var Spirit of Race Ferrari #51 der tog Pole Position, foran Spirit of Race Ferrari #55, mens Proton Competition Porsche #77 starter 3’er. JMW Motorsport Ferrari #66 var 4’er foran TF Sport Aston Martin #90 med Nicki Thiim og Beechdean AMR #98.

Spirit of Race #51
Photo: JJ Media

Herefter var det tid til LMP3 kvalifikationen.

Der var tidligt drama, da 360 Racing #6 tabte det venstre baghjul. Det resulterede i et rødt flag, mens en marshall var ude at hente dækket i grusgraven. Det efterlod blot syv og et halv minutter tilbage af kvalifikationen, hvor de 17 LMP3 racere skulle afgøre hvem der skulle starte forrest.

Tiderne i toppen skiftede sekund for sekund, men det blev Duqueine Engineering #7 foran AT Racing #9 med Mikkel Jensen bag rattet. Jensen havde Pole Position, men kun i nogle få sekunder inden at den blev taget på grund af “Track limits” – som så mange andre tider. M.Racing YMR #19 starter 3’er. Dermed er det Norma, Ligier, Norma på de første 3 pladser.

Duqueine Engineering #7
Photo: JJ Media

Morten Dons kvalificerede for RLR MSport #15, og hans bedste tid rakte til 14. hurtigste tid af alle LMP3 biler.

Til sidst skulle LMP2 bilerne til start. Der var 13 biler som stillede til start, og ligesom i de to foregående kvalifikationer,var der tæt kamp.

G-Drive Racing #22 var hurtigst af alle, og snuppede derved sæsonens første Pole Position. De duellere med teamkammeraterne i DragonSpeed #21 omkring Pole Position, der skal starte morgendagens løb som 2’er. United Autosports #32 starter som nummer 3 foran Panis Barthez Competition #23. Dermed var det en ORECA, ORECA, Ligier, Ligier startgrid. Bedste Dallara var SMP Racing #27 på 5. pladsen.

Tockwith Motorsport #34
Photo: JJ Media

Anders Fjordbach kørte kvalifikationen for High Class Racing #49, og hans bedste tid rakte kun til 11. position. Fjordbach fik dog hele 2 af hans tider annulleret på grund af “Track limits”.

Løbet starter i morgen klokken 13.00.

Relaterede nyheder