Overraskende vinder i Moskva

Det var en meget overraskende vinder, da sæsonens 10. DTM løb blev kørt på Moscow Raceway.

Der var drama allerede inden løbet startede, da Tom Blomqvist, som ellers have taget Pole Position, havde for lidt brændstof i tanken, og af den grund blev diskvalificeret. Dermed overtog Bruno Spengler den første startplads foran Mattias Ekström, Rene Rast og Paul Di Resta. Timo Glock og Marco Wittmann tog 3. startrække for BMW, mens Tom Blomqvist skulle starte allersidst, lige bag Maro Engel.

Jamie Green havde kvalificeret sig som 10’er, men fordi han krydsede den hvide linje ved pitudkørslen under kvalifikationen, modtog han sæsonens 3. advarsel, hvilket udløste en 5 startplaceringers straf, præcis ligesom Marco Wittmann havde det i gårsdagens løb.

Der var drama i sving 1, da Maxime Martin fik et skub bagi af Loic Duval, der var startet henholdsvis 7’er og 8’er. Resten af første omgang forløb nogenlunde smertefrit.

Marco Wittmann, Loic Duval, Maro Engel og Tom Blomqvist dykkede i pit allerede efter første omgang, for at få det obligatoriske pitstop udført. Det var naturligt nok at Engel og Blomqvist gjorde det, da de ikke havde noget at tabe fra sidste startrække, men at Wittmann og Duval fra top 10 placeringer også gjorde det, var lidt mere overraskende.

Spengler førte løbet ubesværet fra Mattias Ekström og Paul Di Resta. Spengler måtte dog forsvare lidt i forhold til Ekström ned mod sving et, men kunne herefter kontrollere løbet fra front.

På 6. omgang måtte Maxime Martin udgå med ild i begge forbremser, efter at han havde kysset barrieren. Bremserne var allerede overophedet inden han ramte barrieren, så han kom igennem svinget med alt for meget fart, og derefter tabte bilen og ramte barrieren. Det sendte en Safety Car på banen, for at få bilen fjernet igen. Martin måtte dog selv stå for slukningen af ilden til at starte med, da banens officials blot holdt sig langt væk, og han selv måtte tage en ildslukker bag autoværnet og så gå i gang. Teamet skød skylden på afkørslen i første sving, på første omgang, hvor noget havde sat sig i bremsekølingsslangen, og bremserne derved blev for varme.

Det tog lang tid inden banens officials fik bilen løftet væk, så det kostede i alt 3 omgange bag Safety Car på den 3,931 kilometer lange bane.

Da løbet blev frigivet igen, skulle bilerne starte side om side igen, ligesom man gør i NASCAR. Selvom der var masser af tæt kørsel, lykkedes det alle at komme nogenlunde gnidningsfrit igennem de første sving.

Maro Engel
Photo: JJ Media

På 12. omgang gik Ekström i føring af løbet, efter at have suget sig op til Spengler ved hjælp af DRS. Han stak næsen på indersiden af Spengler, og der var lidt kontakt mellem de to biler, hvilket sendte Spengler en lille smule af sporet, og nok til at Ecki kunne smutte forbi.

Robert Wickens var den næste mand til at dykke i pit, efter 13. omgang, og lå derved sidst i feltet, men ventede på at de resterende 12 kørere, der endnu manglede et pitstop, skulle gå i pit.

Omgangen efter kom Spengler og Lucas Auer i pit, men kom begge ud langt foran Wickens.

Timo Glock, Augusto Farfus og Mike Rockenfeller kom i pit, og modsat alle de andre pitstop indtil det punkt, mistede Glock 5 sekunder på grund af problemer med deres hjulmøtrik.

Mattias Ekström og Rene Rast pittede på samme omgang, hvor mekanikerne bøvlede lidt med Rast’s højre baghjul, hvilket kostede ham 3 sekunder.

Stille og roligt kravlede Wittmann, Engel, Duval og Blomqvist op gennem feltet – de 4 kørere som pittede allerede på første omgang.

Auer lavede en helt vild overhaling på først Mike Rockenfeller, inden at han omgangen efter, med hjælp af DRS gik 3 mand bred, side om side med Rene Rast, og Augusto Farfus. Auer kom forbi, mens Farfus måtte undvige ud på asfalten ved siden af banen, og derved tabte et par placeringer. Auer forsvarede sig med næb og klør, og pressede næsten Rast ind i pitmuren, i forsøget på at blive foran. Rast endte dog med at få en advarsel for kontakt med konkurrenterne.

Maro Engel lå hårdt pres på Marco Wittmann, da Wittmann blev bremset af Nico Müller, der endnu ikke havde været inde til det obligatoriske pitstop. De to var dog nået helt op på 5.-6. pladsen i løbet.

På 22. omgang var Gary Paffett i pit, og kom ud på 12. pladsen, hvor han dog måtte opgive yderligere pladser til Rast, Rockenfeller, Wickens og Farfus, da hans dæk var helt kolde. Dækvarmere er ikke længere tilladt i DTM så der går lidt inden at kørerne får varme i dækkene.

Mattias Ekström
Photo: JJ Media

På starten af 23. omgang gik Engel forbi Wittmann, efter at Mercedes manden havde suget til op til BMW’en ved hjælp af DRS på baglangsiden.

Da Green og Mortara også gik i pit, lå han pludselig som 2’er i løbet, og ventede blot på at førende Nico Müller også ville dykke i pit.

Mens de Müller, Engel, Wittmann, Duval og Blomqvist havde travlt med at kæmpe med hinanden, kunne Ekström stille og roligt køre sig op til dem  igen, hvorefter han og Di Resta kunne begynde at angribe BMW køreren Blomqvist. Top 7 kørte som perler på en snor. Blomqvist dykkede forbi Duval på vej ind i banen sidste sving, inden at Duval tabte yderligere en placering til Di Resta i sving 2, hvor Skotten pressede Franskmanden af banen. Det gav dog en skade på Di Resta’s bil, som herefter måtte trække sig ud af løbet.

Rene Rast kom igen forbi Lucas Auer, men Auer forsøgte at presse Rast helt ind i pitmuren. Det var Audikøreren dog ikke tilfreds med, og holdt derfor bare gassen på, om kom forbi Mercedes køreren, og mesterskabskonkurrenten, med kun få centimeter indtil pitmuren.

Mattias Ekström dykkede indenom Blomqvist, igen ved hjælp af DRS, og havde derved kørt sig selv på podiet.

Omgangen efter forsøgte han at gå udenom Wittmann, kunne ikke holde linjen rundt og måtte opgive pladsen igen.

Med 3 minutter tilbage af løbet dykkede Müller i pit, og overlod derfor retmæssigt føringen til Engel, som havde et pænt forspring til Wittmann, der havde mere travlt med at forsvare sig i forhold til Ekström i forhold til at forsøge at angribe Engel.

Med blot et minut tilbage af løbet, dykkede Ekström forbi Wittmann, men havde et stort hul op til Engel.

Jamie Green lavede et overhalingsforsøg på Marco Wittmann, hvor han både overhalede Wittmann og Spengler. Spengler kom dog tilbage igen, mens Rast også smuttede forbi Green.

Men ved målflaget kunne Maro Engel fejre sin første sejr – ja første podie plads – i DTM foran Mattias Ekström og Bruno Spengler. Strategien med at dykke i pit på første omgang var helt den rigtige for Engel, som fra 17. startposition kunne tage sejren. Dermed var alle 3 mærker repræsenteret på podiet.

Mike Rockenfeller fik en tidsstraf efter løbet på grund af at han havde brug DRS systemet flere gange end tilladt. Det gav han en 5 sekunders straf, hvilket sendte ham ud af pointene. Paffett fik en 30 sekunders straf for påkørsel af Loic Duval, så han også endte langt fra pointene.

I mesterskabet fører Mattias Ekström nu igen, med blot 1 point foran Rene Rast. Lucas Auer ligger 3’er foran Jamie Green og Maxime Martin, som stadig er bedste BMW mand.

Audi fører konstruktørmesterskabet foran Mercedes og BMW, mens Audi Sport Team Rosberg fører teammesterskabet foran Audi Sport Team Abt Sportsline og BWT Mercedes-AMG Motorsport.

Den næste afdeling af DTM mesterskabet skal køres 19. og 20. august på Hollandske Zandvoort.

Relaterede nyheder