Vådt men fedt racerløb på Zandvoort

Der var helt nye udfordringer for de 27 ADAC GT Masters biler ved søndagens løb på Zandvoort

Modsat gårsdagens tørvejrsløb, stod den på regnvejr til dagens løb. Derfor valgte løbsledelsen at give kørerne 2 opvarmningsomgange, og nedsætte løbsdistancen til 57 minutter plus en omgang.

Schütz Motorsport Porsche #36 valgte at køre i pit efter den første opvarmningsomgang og få de kraftigt mønstrede regnvejrsdæk på bilen, da de havde startet på mere intermediate lignende dæk.

GRT Grasser Racing Team Lamborghini #19 førte ind i sving 1 mens Kelvin Van Der Linde i Aust Motorsport Audi #3 pressede hårdt på Mercedes-AMG Team HTP Motorsport #84 kørt af Maximilian Götz i kampen om 2. pladsen. Audi’en kom dog ikke forbi i første omgang, og faldt i stedet tilbage i feltet.

Der var drama 10 minutter inde i løbet, hvor Mirco Bortolotti i GRT Grasser Racing Team #19 måtte køre i pit fra føring og udgå. Dermed overtog Mercedes #84 føringen af løbet, foran Christian Engelhart i GRT Grasser Racing Team #63, og Luca Ludwig i Mercedes-AMG Team Zakspeed #21.

#21 kom dog i problemer efter blot 15 minutter, hvor teamet havde en punktering på venstre baghjul. Dermed var de udenfor enhver chance for en sejr

Markus Winkelhock i BWT Mücke Motorsport Audi #24 havde en tur igennem græsset, under de meget svære vejrforhold.

Renger van der Zande i Callaway Competition Corvette #77 lavede en fantastisk overhaling på Engelhart i #63 på vej ind i Audi S Bocht, og overtog derved 2. pladsen. Engelhart havde muligvis kogt sit regndæk da han begyndte at forsvare helt vildt ude på banen. Land Motorsport Audi #2 angreb Engelhart, hvorefter at Kelvin Van Der Linde i Aust Motorsport Audi #3 forsøgte sig med en overhaling udenom. Van Der Linde kom ud på den våde curb og tabte bilen, og tog samtidig Engelhart med ud i gruset, hvor begge biler gravede sig dybt ned i. Det krævede en Safety Car periode, for at få bilerne trukket i sikkerhed, hvorved at hele feltet blev samlet igen.

GRT Grasser Racing Team #19, Aust Motorsport #3, Mercedes-AMG Team HTP Motorsport #84
Photo: Gruppe C Photography

Under Safety Car perioden åbnede pitvinduet til det obligatoriske pitstop også, så det udnyttede alle holdene til kørerskifte. Med over 20 biler i pitten på samme tid, var der vild panik i pitten. Bilerne holdt på kryds og tværs og i forvirringen fik Audi Sport racing academy #8, HB Racing WDS Bau Lambo #7, Mercedes-AMG Team HTP Motorsport #48, Schütz Motorsport Porsche #36 og BWT Mücke Motorsport Mercedes #26 fik allesammen udført for kort et pitstop, og måtte en tur igennem pitten til en drive-through straf.

Efter pitstoppet kom Land Motorsport Audi #2 først på banen, foran Callaway Competition Corvette #77 og HB Racing WDS Bau Lamborghini #6.

Med 25 minutter tilbage af løbet blev løbet givet frit igen, og blot omgangen efter var Connor De Phillippi i Land Motorsport Audi #1 angrebslysten og smuttede først forbi Lambo #6.

Med 20 minutter tilbage satte Patrick Assenheimer Mercedes-AMG Team HTP Motorsport #84 i Autoværnet, da han snittede en curb, og sendte bilen ud af kurs. Det sendte så Safety Car tilbage på banen igen, hvorefter alle bilerne måtte ned i fart igen.

Det tog heldigvis ikke mere end par minutter at få bilen ryddet, hvorefter Connor De Phillippi gjorde kort process på Callaway Competition #77. Dermed var det en Land Motorsport 1-2 føring med 15 minutter tilbage af løbet.

Precote Herberth Motorsport Porsche #99 var også på kraftig fremmarch, med 4. position, efter blot at være startet som 18’er. Robert Renauer var flyvende i regnen, og det kombineret med en Porsche, som traditionelt set er god i regnvejr, gjorde at han satte Florian Spengler i HB Racing WDS Bau Lamborghini #6 under pres. Han havde Mathieu Jaminet i KÜS TEAM75 Bernhard #17 i en anden Porsche med på slæb.

Land Motorsport #1
Photo: Gruppe C Photography

Med 10 minutter tilbage af løbet satte Nicolai Sylvests holdkammerat Nikolaj Rogivue i Mercedes-AMG Team Zakspeed #20 bilen i gruset, og bragte løbets 3. Safety Car på banen. Indtil da havde teamet ikke rigtig været i med i kampen om top 10 alligevel, efter deres startplacering som 13’er, men derfor var der alligevel ærgerligt for den dansk/svenske kombination. I år har været ikke været deres sæson.

Med 4 minutter tilbage af løbet, var løbsledelsen klar til at give løbet frit igen. 22 sultne racerkørere og blot 4 minutter tilbage på uret – i regnvejr – var næsten kun at bede om problemer.

Med det samme dykkede #1 i føring af løbet, på vej ind i sving 1, mens BMW Team Schnitzer #42 forsøgte at overhale KÜS TEAM75 Bernhard #17. Overhalingen gik galt og i stedet spandt han rundt og blev ramt af RWT Racing Corvette #13, og begge biler måtte udgå på stedet med store kosmetiske skader. Det sendte så løbet 4. og sidste Safety Car periode på banen, inden at tiden så var udløbet, og bilerne så målflaget.

Så løbsresultatet blev Land Motorsport Audi #1 foran #2 med HB Racing WDS Bau Lamborghini #6 sluttede 3’er. Vi skulle helt ned på 11. pladsen for at finde bedste Mercedes, som var Mercedes-AMG Team Zakspeed #21, i et løb som ellers fra start af, så ud til at blive et godt løb for det tyske stjernemærke.

Dagens løb ændrede dog ikke i toppen af mesterskabet, som stadig føres af Jules Gounon i Callaway Competition Corvette #77 foran holdkammerat Daniel Keilwitz (som var ude af denne weekend med et brækket ben) og Philip Eng i BMW Team Schnitzer #42. Kun Gounon scorede point i løb 2, ud af de 3 kørere, da de forsvarende Land Motorsport kørere var langt tilbage i mesterskabet, havde deres 1-2 sejr ikke nogen indflydelse på top 3.

Det næste løb i ADAC GT Masters skal køres om 2 uger på Nürburgring.

Relaterede nyheder