Porsche LMP1 stopper i WEC – flytter til Formel E

Porsche Motorsport har efter længere tids rygter nu endegyldigt bekræftet dem – at de forlader FIA World Endurance Championship ved udgangen af 2017.

I stedet flytter de fokus til Formel E, hvor de vil deltage fra 2019/20 sæsonen, hvor de bl.a. kommer til at konkurrere mod andre tyske mærker som Audi, BMW og Mercedes.

Porsche er veteraner i sportsvognsræs, og har været med i topklassen i mange omgange. I denne omgang har de været med siden 2014, hvor Porsche 919 Hybrid modellen har vundet Le Mans i 2015, 2016 og 2017, samt vundet FIA World Endurance Championship i 2015 og 2016, mens de aktuelt også fører mesterskabet i år.

Porsche #1 & #2
Photo: JJ Media

Porsche deltog første gang i 24 timers løbet i Le Mans i 1951, men det var først i 1970, hvor de vandt løbet generelt med deres legendariske Porsche 917K. Siden da er der kørt sejre hjem med 936, 935, 956, 962C, WSC-95, WSC-96, Porsche 911 GT1-98 og senest flere udgaver af 919 modellen.

Derudover vandt de 6 VM titler i 1980’erne, så de har muligheden for deres 9. i år, hvis Timo Bernhard, Earl Bamber og Brendon Hartley kan holde føringen i mål.

I alt 10 kørere har været igennem deres program i denne omgang, hvor testen af den første 919 startede i juni måned 2013, med Timo Bernhard bag rattet. Han var en del af den oprindelige kørerlineup, der også bestod af Marc Lieb, Neel Jani, Mark Webber, Brendon Hartley og Romain Dumas. Til Le Mans 2015 hentede de Earl Bamber, Nick Tandy og Nico Hülkenberg til teamets 3. bil, og de gik hen og vandt det hele, og tog derved Porsches sejr nummer 17 på Le Mans.

Efter 2016 kom der den store rokering. Mark Webber valgte selv at sige stop, og som nykåret Le Mans vinder og Verdensmester valgte Marc Lieb også at gøre det samme. Romain Dumas blev mere presset til det af ledelsen, hvilket for mange virkede lidt mærkeligt, når han kun lige havde vundet Verdensmesterskabet.

I stedet kom Nick Tandy og Earl Bamber med på holdet, mens Porsche overtog Andre Lotterer fra Audi Sport, efter de lukkede deres LMP1 program ned.

Nu lukker de programmet ned, og de 6 kørere må ud at finde en ny arbejdsgiver.

Rob Leupen, Team director, Toyota Gazoo Racing – Andreas Seidl, Team Principal, Porsche – Pascal Vasselon, Technical Director, Toyota Gazoo Racing
Photo: JJ Media

Annonceringen fra Porsche giver helt sikkert grå hår for ledelsen bag FIA World Endurance Championship med Gerard Neveu og Pierre Fignon i spidsen. Aktuelt er der kun Toyota Gazoo Racing tilbage, og de har bekræftet at de deltager i 2018. Men da de sagde det, forventede de formentlig at Porsche også ville være på startgridden. Så ombestemmer de sig? Audi Sport var en væsentlig bidrager til marketingsbudgettet, og Porsche har også spyttet en del i kassen. Så hver gang en af de store forlader WEC, kommer der færre penge i kassen til arrangørerne. I 2018 kommer BMW dog med, og så vil de helt sikkert bidrage med en masse sponsorat af serien.

Der er skulle efter sigende være en god håndfuld private LMP1 hold på vej til FIA WEC, da både Ginetta og Perrinn er i gang med at bygge LMP1 biler til privathold. Derudover har SMP og Dallara gang i et samarbejde, som forhåbentlig også giver en ny LMP1 bil. ORECA har også luret på muligheden for at bygge en LMP1 bil til privathold, men er officielt ikke startet på nogen bil endnu. Det kunne dog godt blive en god forretning for dem, hvis nogle af deres LMP2 hold ønsker at rykke op i LMP1.

Bykolles Racing Team siger også at de er tilbage i 2018, samt de prøver at sælge chassis’er til andre teams. Men de er næppe førsteprioritet hos nye teams, da deres 2017 bil slet ikke har vist sig konkurrencedygtig, og kørt omgangstider, der kun rakte til midt i LMP2 feltet. De arbejder dog på at forbedre bilens holdbarhed og ikke mindst få noget mere fart på henover efterår/vinter 2017/18.

Porsches GTE Pro program fortsætter for uændret styrke i de kommende sæsoner, med deres til 2017 nyudviklede Porsche 911 RSR.

 

Porsche #2
Photo: JJ Media

Nogle sortseere forudsiger at Porsches udtræden af LMP1 bliver døden for WEC, men vi er overbeviste om at serien sagtens skal overleve, og måske endda være endnu stærkere næste år. GTE Pro kategorien bliver udvidet med endnu en konstruktør (BMW) og de nuværende og nye LMP2 hold lugter helt sikkert blod, efter Jackie Chan DC Racing førte 24 timers løbet på Le Mans i år, og sluttede samlet 2’er og 3’er. I 2018 skulle der gerne for alvor komme gang i GTE Am, hvor Porsche frigiver deres 2017 GTE bil. Derudover går der også rygter på at Ford kunne finde på at frigive nogle biler til privathold. I et 4 års program, vil det være naturligt at skifte chassiserne halvvejs, og derved kunne de gamle chassis’er sælges videre til privathold.

De kommende måneder bliver meget interessante i forhold til hvad der kommer af nye hold i FIA WEC, og hvor mange af de nye LMP1 biler, der kommer til at starte.

Relaterede nyheder