Mercedes dag på Nürburgring

Den 9. afdeling af ADAC GT Masters leverede masser af tæt kørsel og fede overhalinger, i et løb som ellers havde lidt svært med for alvor at komme i gang.

Mercedes-AMG Team Zakspeed #21 med Luca Stolz og Luca Ludwig skulle starte fra Pole Position foran KÜS TEAM75 Bernhard Porsche #17 med Michael Ammermüller og Mathieu Jaminet, og BWT Mücke Motorsport Mercedes #26 med Sebastian Asch og Lucas Auer på tredje pladsen, mens den mesterskabsførende Callaway Competition Corvette #77 med Jules Gounon og reservekører Albert Costa startede på 4. pladsen, efterfulgt af den bedste Audi på 5. pladsen med Aust Motorsport #3 Markus Pommer og Kelvin van der Linde.

Længe så det også godt ud for den anden Mercedes-AMG team Zakspeed #20 med Nicolai Sylvest bag rattet, men fra at ligge 2’er, var han uheldig hen mod slutningen af kvalifikationen, hvor regnen begyndte at falde, og kunne derved ikke slå tilbage på konkurrenternes hurtige tider umiddelbart inden regnen. Så han startede sammen med Nikolaj Rogivue på 9. pladsen, hvilket er en tangering af årets hidtil bedste kvalifikation for de to.

Bedste Lamborghini var HB Racing #7 med Marco Mapelli og Norbert Siedler fra 11. pladsen, mens den eneste BMW Team Schnitzer #42 med Philipp Eng og Nick Catsburg kun var 16’er.

Photo: Gruppe C Photography

Luca Stolz fik en frygtelig start, hvor han udbremsede sig selv i første sving. Han var blevet presset af Gounon hele vejen ned til sving et, som havde fået en fantastisk og havde kurs mod føringen. I stedet blev det BWT Mücke Motorsport Mercedes #26 som tog føringen foran Gounon i #77.

Precote Herberth Motorsport Porsche #99 med Robert Renault blev ramt af Nicolai Sylvest på vej ind i sving 1, og det satte en kædereaktion i gang, der betød at BWT Mücke Motorsport Audi #24 med Filip Salaquarda bag rattet kom i klemme mellem #99 og Schütz Motorsport #36 med Klaus Bachler. #24 udgik på stedet, mens #99 kunne humpe tilbage til pitten, hvorefter at de måtte udgå. Løbsledelsen gav Sylvest en drive-through straf for den kontakt, og sendte derfor den dansk/svenske bil ud af topkampen i dette løb.

Sammenstødet sendte en Safety Car på banen, for at få Audi’en ryddet af banen samt renset banen for småstumper.

Små 10 minutter inde i løbet blev det grønne flag givet igen, men der gik ikke længe inden at der var problemer igen. Audi Sport racing academy #9 med Eila Erhart blev vippet rundt af BWT Mücke Motorsport Audi #25 med Mike David Ortmann bag rattet. Erhart endte i gruset, og derved blev løbet igen neutraliseret af Safety Car. Inden flaget kom ud, blev HB Racing Lamborghini #7 snittet på bagskærmen af Connor De Phillippi i Montaplast by Land Motorsport Audi #1 og endte i et spin for 7’eren. Der blev dog ikke gjort mere ved episoden fra dommernes side.

Oprydningen tog næsten 10 minutter, og dermed var der kun 5 minutter inden at det obligatoriske pitstop vindue ville åbne.

Ved løbets restart kom GRT Grasser Racing Team Lamborghini #19 med Ezequiel Perez Companc forbi RWT Racing Corvette #13 med Sven Barth, i kampen om 11. pladsen.

Connor De Phillippi lavede en fejl på vej ind i Veedol-S Chikanen og fra at ligge i top 10, røg han nu helt ned på 20. pladsen.

Aust Motorsport #3 og Mercedes-AMG Team HTP Motorsport #84 plus en masser biler fra midterfeltet dykkede i pitten til det obligatoriske kørerskifte ved første mulighed.

Præcis halvvejs i løbet tog den førende BWT Mücke Motorsport Mercedes #26 og nummer to i Callaway Competition #77 til pitten. #77 tabte et par sekunder, og kom derfor ud lige foran #3. Kelvin van der Linde i 3’eren satte Albert Costa i #77 hårdt under pres. Audi’en var helt oppe og presse på Corvette’n flere gange, men det lykkedes ikke at komme forbi.

De to GRT Grasser Racing Team Lamborghini biler kæmpede hårdt med BMW Team Schnitzer #42, hvor kampen foregik både på og udenfor asfalten. De 3 biler kørte rigtig hårdt på hinanden, men det lykkedes de to grønne at komme forbi den hvide. BMW’en kom dog godt igen og vandt hurtigt tilbage pladserne tilbage, men det var en hård kamp for Philipp Eng.

BWT Mücke Motorsport Mercedes #26
Photo: Gruppe C Photography

Mens BWT Mücke Motorsport #26 stadig var førende efter pitstoppet, var KÜS TEAM75 Bernhard Porsche #17 nu oppe på andenpladsen foran Mercedes-AMG Team Zakspeed #21 og Aust Motorsport Audi #4.

Schütz Motorsport Porsche #36 førte et tog af biler an, med Montaplast by Land Motorsport #2, BMW Team Schnitzer #42 GRT Grasser Racing Team Lambo #63 og #19, HB Racing Lambo #6 og Mercedes-AMG Team HTP Motorsport #48. Det gav masser af kampe og #48 og #6 kom let i kontakt med hinanden, på vej ind i Veedol-S Chikanen.

Ude foran havde Lucas Auer i BWT Mücke Motorsport #26 så stor en føring, at kun de sorte skyer i nærheden af banen, kunne give teamet nervøse trækninger.

Flere biler kom med på #36, #2, #42, #63, #19 og #48 toget, med HB Racing Lambo #7 og BWT Mücke Motorsport #25 også deltagende i det flotte, farverige tog. Det lykkedes efter mange omganges forsøg for Christopher Haase i Montaplast by Land Motorsport Audi #2 at komme forbi Alex Macdowall i Schütz Motorsport Porsche #36, hvorefter proppen var slået ud af flasken, og Macdowall langsomt raslede ned gennem feltet.

I mellemtiden var YACO Racing Audi #50 og Montaplast by Land Motorsport Audi #1 også kommet med i Schütz Motorsport #36 toget, og fortsatte de tætte kampe.

Efter de 60 minutter plus en omgang var det BWT Mücke Motorsport Mercedes #26 som vandt løbet foran KÜS TEAM75 Bernhard Porsche #17, Mercedes-AMG Team Zakspeed #21 og Aust Motorsport Audi #4.

Den mesterskabsførende Callaway Competition #77 kom hjem på 5. pladsen, og kunne dermed udbygge føringen til de nærmeste konkurrenter, mens dagens top 3 i løbet tog et stort hop op i stillingen.

Weekendens andet løb skal køres i morgen søndag.

Relaterede nyheder