Debutsejr på Nürburgring

Philipp Eng havde kørt Pole Position hjem til BMW Team Schnitzer #42, med et imponerende forspring på hele 0,112 sekund ned til Kelvin van der Linde i Aust Motorsport Audi #3, Christopher Haase i Montaplast by Land Motorsport Audi #2, Patric Niederhauser i Aust Motorsport Audi #4 og Markus Winkelhock i BWT Mücke Motorsport Audi #24.

Som nogen nok har gættet, så var der altså masser af fart på Audi’erne i kvalifikationen, men det var alligevel marginaler der afgjorde kvalifikationen, da de første 22 biler lå indenfor et sekund! Kun Nissan var ikke repræsenteret blandt disse mærker.

Mercedes-AMG Team HTP Motorsport #48 måtte pludselig ud at finde ny kører lørdag aften, da løbsledelsen valgte at udelukke Marvin Kirchhöfer for usportslig optræden. Kirchhöfer var involveret i et sammenstød med HB Racing Lambo #6 i gårsdagens løb, og efter løbet havde de to en verbal og/eller fysisk konfrontation, som førte til diskvalifikationen. Faktum er at Kirchhöfer ikke må køre i dag, og derved har teamet hentet Maximilian Buhk ind. Mercedes fabrikskøreren kørte 10. hurtigste tid og derved bedste Mercedes i kvalifikationen.

Den mesterskabsførende Callaway Competition #77 skulle blot starte fra 13. pladsen, men Jules Gounon havde i forvejen et så stort forspring at han kunne gå nogenlunde roligt til opgaven. 60 minutter plus en omgang er lang tid, så meget kunne ske – og kom til at ske.

BMW Team Schnitzer #42
Photo: Gruppe C Photography

Starten blevet meget kaotisk. Sven Müller i Precote Herberth Motorsport Porsche #99 fik en fantastisk start fra 6. pladsen, og Philipp Eng var ved at udbremse sig i sving 1 men klarede sig igennem.

Bag dem blev der budt ind til bunkebryllup, hvor MRS GT-Racing Nissan #22 udbremsede sig selv, og tog HB Racing WDS Bau Lamborghini #7 med ud af løbet, mens Mercedes-AMG Team Zakspeed #20, Mercedes-AMG Team HTP Motorsport #84, KÜS TEAM75 Bernhard Porsche #18, Audi Sport racing academy Audi #9, Schütz Motorsport Porsche #36 og RWT Racing Corvette #13 allesammen kunne fortsætte, efter at have fået bilerne drejet i den rigtige kørselsretning igen.

Efter små 10 minutters oprydning blev løbet frigivet igen, og hurtigt kom meddelelsen at Precote Herberth Motorsport #99 ville få en 5 sekunders pitstop straf. Teamet blev dømt for ikke at have haft en korrekt placering under starten.

Men det ændrede ikke på at BMW Team Schnitzer #42 førte løbet an foran Precote Herberth Motorsport Porsche #99 og Aust Motorsport Audi #3.

Kelvin van der Linde i Aust Motorsport #3 satte Sven Müller under hårdt pres, men kom ikke forbi i første omgang. BWT Mücke Motorsport Audi #25 kom under en overhaling i kontakt med Audi Sport racing academy #9, og sendte den hvide Audi kortvarigt gennem græsset, inden at Ricardo Feller fik styr på R8 LMS GT3 raceren under kontrol igen.

Da pitstop vinduet åbnede, var HB Racing WDS Bau Lamborghini #6 blandt de første, mens spandt i pitindkørslen, og blokerede den kortvarigt, inden at Florian Spengler fik bilen rettet op igen.

Mercedes-AMG Team Zakspeed #20, Twin Busch Motorsport #44, Aust Motorsport #4, HB Racing WDS Bau #6
Photo: Gruppe C Photography

Da både BMW Team Schnitzer #42 og Aust Motorsport Audi #3 var færdige med deres obligatoriske køreskifte, kørte de side om side ud af pitten, men BMW’en havde lige snuden foran. Løbsledelsen mente dog at de to biler skulle bytte plads, og sendte hurtigt en besked ud til holdene.

Omgangen efter lod BMW køreren Nick Catsburg Audi køreren Markus Pommer komme forbi, men måtte samtidig lukke af for Jeffrey Schmidt i Montaplast by Land Motorsport #2. Det lykkedes og samtidig kunne Pommer trække fra Catsburg, som blev presset hårdt af Schmidt.

Med 18 minutter tilbage af løbet, kom der for alvor gang i den. Precote Herberth Motorsport Porsche #99 var faldet nogle placeringer tilbage i feltet på grund af pitstop straffen, og samtidig var Callaway Competition Corvette #77 på vej frem. De to biler kolliderede i Mercedes Arena sving kombinationen, og Porsche’n måtte udgå på stedet. Det hele startede da #99 prøvede at overhale Mercedes-AMG Team HTP Motorsport #48. Det åbnede døren på indersiden, hvor #77 så dykkede ind i, og der var kontakt mellem de to biler.

På samme tid måtte BWT Mücke Motorsport Audi #24 også parkere bilen med røg fra motorrummet, fra en ellers flot 4. plads. Med to strandede biler ude på banen, havde løbsledelsen ikke andre muligheder end at sende Safety Car på banen.

Med 11 minutter tilbage af løbet var oprydningen afsluttet, og Aust Motorsport Audi #3 fik en god start og beholdt føringen, mens BMW Team Schnitzer var hårdt under pres fra Montaplast by Land Motorsport #2.

Aust Motorsport Audi #3
Photo: Gruppe C Photography

Callaway Competition Corvette #77 bilen fortsatte i løbet på 8. pladsen, men småstumperne blev ved med at rasle af bilen.

Der var dog ikke for alvor nogen, som kunne angribe konkurrenterne, og Aust Motorsport #3 kunne køre en sikker sejr hjem foran BMW Team Schnitzer #42 og Montaplast by Land Motorsport #2. Sejren var teamets første sejr i ADAC GT Masters, og kom efter tidligere at have været på podiet på Zandvoort for 14 dage siden.

Efter at have været involveret i uheldet i første sving, måtte Nicolai Sylvest og Nikolaj Rogivue i Mercedes-AMG Team Zakspeed #20 desværre udgå fra løbet.

Callaway Competition #77 fører fortsat mesterskabet an med Jules Gounon, mens BMW Team Schnitzer #42 avancerede godt med deres gode placering i løbet.

Den næste løbsweekend skal køres 16.-17. september på Sachsenring.

Relaterede nyheder