Heldigvis udramatisk afslutning på Nürburgring weekend

Efter to røde flag i det to første ADAC Formel 4 løb denne weekend, fik serien heldigvis en mere rolig afslutning på weekenden.

Marcus Armstrong startede løbet fra Pole Position, foran Julian Hanses og Enzo Fittipaldi, mens danske Frederik Vesti skulle starte fra 4. position. Startgridden til dette løb var resultatet fra løb 1 i går, hvor man så blot vender top-10, mens P11 og bagud starter i samme position igen. Det betød også at mesterskabsførende Juri Vips havde en gylden mulighed til at udbygge føringen i forhold til Felipe Drugovich, der blot skulle starte 16’er, efter han blev påkørt i gårsdagens løb.

Der var ingen forskydninger blandt top 3 under starten, men på første omgang mistede Frederik Vesti sin frontvinge efter en kollision med en konkurrent, og måtte ind og have en ny i pitten, hvilket sendte ham allerbagerst i feltet.

Felipe Drugovich var på fremmarch, og var hurtigt oppe på 10. position, og fortsatte fremmarchen i feltet.

Photo: Gruppe C Photography

De to ADAC Berlin-Brandenburg holdkammerater Oliver Söderström og Sophia Flörsch havde en hård duel, hvor de ikke efterlod mange centimeter til hinanden, og var i gruset flere gange. Kampen foregik dog udenfor pointene, så det var ikke til fare for mesterskabskandidaterne.

Selvom der var mange angrebsforsøg ned gennem feltet, var der ikke rigtig nogle overhalinger. Kun da Michael Waldherr fik tekniske problemer, skete der nogle positionsforskydninger et godt stykke udenfor top 10.

Med godt 5 minutter tilbage af løbet faldt Louis Gachot tilbage i feltet, da han tabte to placeringer til Lirim Zendeli og Juan Manuel Correa på to sving.

Marcus Armstrong
Photo: Gruppe C Photography

På næstsidste omgang kom Laurin Heinrich og Doureid Ghattas i kontakt med hinanden, hvor Heinrichs baghjulsophæng knækkede og han måtte udgå. Kampen var dog om 20. pladsen og derved langt udenfor pointene.

Marcus Armstrong kunne derfor tage sæsonens 3. sejr foran Julian Hanses og Enzo Fittipaldi. Da Fittipaldi var gæstekører denne weekend, blev det dog Juri Vips der scorede pointene for 3. pladsen. Dermed mistede han kun få point til Armstrong, der nu indtager 2. pladsen foran Felipe Drugovich.

Den næste løbsweekend skal køres den 16.-17. September på Sachsenring.

Relaterede nyheder