Suveræn opvisning i Canada

Den 8. afdeling af FIA World Rallycross Championship blev kørt i Canadiske Trois-Rivieres, hvor 20 WorldRX kørere var til start.

Efter en kraftig regn fredag, havde der ikke var mulighed for at køre nogen træning forud for kvalifikationsheatene, hvor banen i løbet af lørdagen tørrede mere og mere op.

Reinis Nitiss knækkede kardanakslen i Kvalifikationsheat 1, hvilket gav mekanikerne overarbejde inden Q2, men det klarede de.

I Q2 havde Andreas Bakkerud et spin, og han endte midt på banen. Da hans bil holdt parkeret lige efter et blidt sving, nåede Sebastien Loeb kun at se ham i sidste øjeblik, og snittede derved nordmandens Ford Focus RSRX let, men nok til at sende Loeb ud af kurs. Begge biler kom dog i mål, med kun få overfladiske skrammer. De manglende point fra især Q2 skulle vise sig at kostbare for Bakkerud, da han ikke kvalificerede sig til semifinalen. Han slog dog heller ikke for alvor til i de 3 andre kvalifikationsheat, så det virkede reelt nok, at han ikke kvalificerede sig.

Da de 4 kvalifikationsheat var blevet kørt, var det med Johan Kristoffersson, Mattias Ekström, Kevin Eriksson, Janis Baumanis, Timmy Hansen og Kevin Hansen i Semifinale 1. Kun letten Baumanis var eneste ikke-svensker i den semifinale!

I Semifinale 2 skulle Petter Solberg, Toomas “Topi” Heikkinen, Sebastien Loeb, Ken Block, Timur Timerzyanov og Timo Scheider kæmpe.

Kevin Eriksson, Timo Scheider, Kevin Hansen, Timur Timerzyanov
Photo: FIAWorldRallycross.com

Ekström fik en frygtelig start, selv om han var den næsthurtigste på reaktionstiden. Bilen kravlede ligeså langsomt af sted, inden at han fik fart på. Imens førte Kristoffersson feltet an foran Eriksson og Baumanis. Både Timmy Hansen og Kevin Hansen var hurtig til at dykke i Joker Lap, og da Eriksson kom ud fra sin Joker Lap, kom han ud lige mellem de to Peugeot kørere. Imens kunne Kristoffersson køre og hygge sig ude i front, og kunne køre sig helt suverænt i finalen, mens Baumanis faldt tilbage på sidstepladsen i heatet, lige efter Ekström. Ekström udgik dog fra semifinalen på allersidste omgang, og sluttede derved sidst. Timmy Hansen og Kevin Eriksson var de to andre kørere, som gik videre til finalen fra Semi 1.

I Semifinale 2 fik Solberg den bedste start foran Heikkinen og Loeb. Block og Scheider var hurtige til at dykke ind i Joker Lap på første omgang, men de to var dog langt væk fra de tre kvalifikationspladser. Solberg og Heikkinen var de to sidste til at tage deres obligatoriske Joker Lap, men kom stadig ud foran Loeb, der var den sidste mand til at gå i finalen.

Finalen blev suveræn PSRX Team Volkswagen Sweden opvisning, med de to Volkswagen Polo GTI racere, der begge har en fortid i World Rally Championship, hvorefter at de er blevet tilpasset WorldRX med lidt ekstra køling og diverse andre småting. Men selve karrosserne er VM bilerne fra 2014. De to holdkammerater kørte side om side ned mod sving 1, og blokerede derfor effektivt for de andre kørere.

Johan Kristoffersson, Petter Solberg
Photo: FIAWorldRallycross.com

Johan Kristoffersson vandt finalen suverænt foran Petter Solberg, mens Sebastien Loeb var den bedste ikke-VW foran Kevin Eriksson i Ford Fiesta ST og Toomas Heikkinen var sidste mand i mål i sin Audi S1. Timmy Hansen i Peugeot 208 kom desværre ikke i mål, da han udgik med tekniske problemer.

Sejren var Kristofferssons 3. i træk og 7. podieplads i træk, udover at han også var i finalen ved sæsonåbningen. Han er også suverænt i front af mesterskabsstillingen, foran holdkammerat Solberg, som er 36 point bagefter, mens Ekström er yderligere 18 point bagefter. Han bliver ligeså langsomt indhentet af Loeb og Timmy Hansen, så den forsvarende Verdensmester skal efterhånden til at have lidt fart på igen, hvis han skal være sikker på en medalje i år.

I Teammesterskabet fører PSRX Volkswagen Sweden med over 100 point foran Team Peugeot-Hansen, med EKS yderligere 57 point bagude. Hoonigan Racing Division ligger dog kun 5 point bag det svenske fabriksstøttede Audi team.

Nu skal alle bilerne transporteres tilbage til Europa, hvor Bretagne World RX of France bliver kørt den 1.-3. September på Loheac banen.

Relaterede nyheder