Dramatisk søndag i Zandvoort

Det blev en meget dramatisk søndag i Zandvoort, i den 12. afdeling af DTM mesterskabet.

Allerede i kvalifikationen var der ballade. Gårsdagens vinder, Timo Glock, følte at Edoardo Mortara havde spærret for tyskeren, og i stedet for blot at indgive en klage til løbsledelsen, valgte han at tage sagen i egen hånd og klodse bremserne foran Mortara og blokere ham resten af vejen rundt på omgangen, mens han råbte “Fucking idiot” over team radioen, og senere gav Mortara fingeren i pitten. Den opførsel ville løbsledelsen ikke finde sig i, så Glock blev diskvalificeret fra kvalifikationen, og fik samtidig en bøde på 3000 Euro for usportslig opførsel.

Gary Paffett skulle starte løbet næstsidst, da han havde brugt et uregistreret dæk i kvalifikationen.

Forrest i feltet blev det endnu engang til en BMW fest, da Augusto Farfus tog Pole Position foran Marco Wittmann and Maxime Martin. Herefter kom der en stribe Audi kørere med Jamie Green, Rene Rast og Mike Rockenfeller, inden at BMW mand Bruno Spengler hoppede ind på P7 foran Maro Engel og Robert Wickens i Mercedes.

På opvarmningsomgangen var Tom Blomqvist af banen, og måtte dykke hurtigt i pit for at få en ny dør. Det gav ham en drive-through straf, da han havde taget en smutvej tilbage til pitten.

Det var dog ikke eneste drama, da Maxime Martin gik i stå på startgridden, og alle de andre kørere måtte undvige ham. Heldigvis kom alle forbi, og Martin kunne komme i gang igen, som næstsidste mand.

Marco Wittmann tog føringen ved starten, og senere på første omgang kørte Farfus, Spengler, Lucas Auer og Paul Di Resta i pit til deres obligatoriske pitstop.

Photo: DTM

Bruno Spengler lavede en tyvstart, som gav ham en 5 sekunders straf.

På løbets anden omgang var Robert Wickens og Jamie Green i pit sammen, og på vej ud af pitten var de to meget tæt på at køre sammen.

Augusto Farfus forsøgte et håbløst overhalingsforsøg på Jamie Green, men bortset var meget små karosseriskader, skete der ikke noget med bilerne, og begge kørere kunne fortsætte.

Wickens og Green fortsatte kampen ude på banen, hvor Green forsøgte at dykke indenom Wickens i chikanen. Der var kontakt mellem de to biler på vej ind i chikanen, og Wickens valgte at svare igen med at vippe Green rundt på vej ud chikanen. Dermed tabte Green adskillige placeringer. Wickens fik punktering efter kollisionen.

Der blev virkelig kæmpet med spidse albuer i midterfeltet, da Tom Blomqvist, Maro Engel og Rene Rast kom i kontakt med hinanden. Det kostede en skade på bilen til Rast, og han måtte parkere bilen i pitten.

Der var dog ikke nogen skade på Engels bil, og omgangen senere lavede han super overhaling på Blomqvist, udenom i sving 1.

På 13. omgang kørte Wittmann i pit og kom ud i føring igen, blandt de kørere der havde været i pit.

Mattias Ekström lavede en fin udbremsning på Blomqvist ind i sving 1, hvor Nico Müller også smuttede med forbi.

Mike Rockenfeller kom ud lige bag Marco Wittmann og lå herefter og skyggede ham gennem resten af løbet.

Engel var på vej mod et super resultat på 3. pladsen, men måtte dykke i pit med en punktering, hvilket sendte ham ud af pointene.

Lucas Auer lavede en aggressiv overhaling på Augusto Farfus, hvor de to biler kom i kontakt med hinanden. Nogle omgange senere måtte han også i pit på grund af en punktering.

Den anden halvdel af løbet forløb roligere og Marco Wittmann kunne køre en sikker sejr i hus – troede han. Efter løbet blev han nemlig diskvalificeret, da han ikke havde nok benzin tilbage i tanken.

Derved vandt Mike Rockenfeller løbet foran Loic Duval, der havde kørt et fantastisk løb fra 13. startposition, mens Mattias Ekström tog 3. pladsen, efterfulgt af den 4. Audi med Nico Müller. Gary Paffett blev den bedste Mercedes mand i P5, inden at Maxime Martin blev den bedste BMW foran holdkammeraterne Timo Glock og Augusto Farfus.

Mike Rockenfeller
Photo: DTM

Dagens resultat betød at Mattias Ekström er tilbage i føring af mesterskabet, foran Rene Rast og Mike Rockenfeller, der har taget et tigerspring op på 3. pladsen med dagens sejr. Timo Glock er den bedste ikke-Audi i P4, lige foran holdkammerat Maxime Martin, mens Lucas Auer stadig er den bedste Mercedes. Det blev dog en dyr weekend for Auer, der ikke scorede point i hverken første eller andet løb. Jamie Green på 7. pladsen er den fjerde Audi i Top-7.

Audi er også suverænt i føring af konstruktørmesterskabet foran BMW og Mercedes, mens Audi Sport Team Rosberg fører teammesterskabet foran Audi Sport Team Abt Sportsline og BMW Team RBM.

Det næste løb skal køres den 9. og 10. september på Nürburgring.

Relaterede nyheder